Engellilere KPSS Kursu Için Basvurular Basladi

Ankara Altindag Belediyesi, engelli bireylerin Türkiye geneli istihdamina yönelik E-KPSS Hazirlik Kursu baslatiyor. 4 merkezde düzenlenecek kurslar için kayit islemleri basladi. Kurslardan en az yüzde 40 ve üzeri engeli olan, ortaögretim, ön lisans ve lisans mezunlari faydalanabilecek.

Engellilere KPSS Kursu Için Basvurular Basladi
Altindag’da engelli memur adaylari için kurslar basliyor. Altindag Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci’nin talimatlariyla baslatilan kurslar, memur olmak isteyen ancak engeli ya da maddi imkansizliklar sebebiyle kursa gidemeyen memur adaylarina büyük kolaylik saglayacak. E-KPSS Hazirlik Kursu için basvuru ve kayit süreci basladi.

Engelli vatandaslara büyük kolaylik

Kayit islemlerinin ardindan kursiyerler, engel durumlarina göre gruplandirilacak. Kurslara, Altindag’da ikamet eden, en az yüzde 40 ve üzeri engeli olan, ortaögretim, ön lisans ve lisans mezunlari basvuru yapabilecek. Kurslar, Ali Ersoy Gençlik Merkezi, Aydinlikevler Kadin Egitim ve Kültür Merkezi, Karapürçek-2 Kadin Egitim ve Kültür Merkezi ile Örnek Engelsiz Destek Merkezinde verilecek. Kurslar, haftada 3 gün 09.00-16.00 saatleri arasinda gerçeklestirilecek.

“Engelleri asmak bizim isimiz”

E-KPSS Hazirlik Kursu’na Altindag’da ikamet eden engelli vatandaslarin ilgisinin büyük oldugunu söyleyen Baskan Asim Balci, “Altindag’da yasayan engelli kardeslerimizden bu konuda çok yogun bir talep vardi. Kimisi engeli nedeniyle, kimisi ise imkanlari olmadigi için kursa gidemiyor ve kaynaklardan faydalanamiyordu. Altindag’da engelleri asacagimiza söz vermistik. Aynen söz verdigimiz gibi, bu engeli de asmanin mutlulugunu yasiyoruz. Çünkü engelleri asmak bizim isimiz” dedi.

Baskan Balci “Ilçemizde memur olma hayali kuran engelli vatandaslarimizi bu kurslardan faydalanmaya davet ediyorum. Kurslardan faydalanmak isteyenler, mahallelerinde bulunan Kadin Egitim ve Kültür Merkezi ile Gençlik Merkezi’ne giderek bilgi alabilirler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA