Egitim Ve Fuar Turizmi Canlaniyor

IEFT, ögrencileriyle tekrar bulusmaya hazirlaniyor. Sektörün büyük ve kapsamli olan fuari, pandemi dolayisiyla verilen araya bir son vererek gençleri yurtdisi egitim hayallerine kavusturuyor. Fuar 20 ülkede, 50 üniversite ve koleji Türk gençleriyle bulusmaya hazirlaniyor.

Egitim Ve Fuar Turizmi Canlaniyor


Avrupa ve Ortadogu’nun kapsamli Yurtdisi Egitim ve Kariyer Fuarlari (IEFT) pandemi sonrasi ilk kez Türkiye’de düzenleniyor. Durma noktasina gelen sektördeki hareketlenme Türkiye’den basliyor. Fuar, 20 ülkede 50 üniversite ve koleji Türk gençleriyle bulusmaya hazirlaniyor. Gençlerin yurtdisi egitim ve mezunlarin ise kariyer planlarina yön verecek olan fuar, pandemiye ragmen güçlü bir katilimla düzenlenecek. Fuara Ingiltere, Amerika, Kanada, Avusturya, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, Irlanda, Litvanya, Malezya, Malta, Polonya, Romanya, Rusya, Isveç, Ukrayna gibi ülkelerden katilim saglanacak.

“Ögrencilerimiz ve gençlerimiz ile bulustugumuz için çok mutluyuz”

Konu hakkinda açiklamada bulunan IEFT Yurtdisi Egitim Fuarlari Genel Müdürü Deniz Akar, “Verdigimiz zorunlu pandemi arasinin ardindan ögrencilerimizle, gençlerimizle bulustugumuz için çok mutluyuz. Onlarin gelecek planlarinin daha fazla sekteye ugramamasi için fuarimizi düzenleyebildigimiz en erken zamanda ve en güçlü sekilde düzenlemeye gayret ettik. 20 ülkeden 50 üniversite ve kolej ile ögrencilerimize ulasacagiz” seklinde konustu.



Akar sözlerine söyle devam etti: “Fuar kapsaminda yurtdisindan lise, kolej, üniversite, dil okulu ve yaz okulunun ögrencilerle bulusacagiz. Bu egitim kurumlarinin Türk ögrenciler için güzel firsatlarla gelecek. Fuarin hem egitim hem de kariyer fuari oldugunu belirterek sadece üniversite ögrencilerinin degil mezun olup, kariyerine yön vermek isteyenlerin de fuarlara katilabilecek. Özellikle yurtdisinda çalisma deneyimi kazanmak isteyenler de fuarda alternatifleri inceleyebilecek.”

“Fuar turizmine de moral olacak”

Fuarin durma noktasina gelen egitim turizmi ve fuar turizmi için de moral olacagini, sektörü hareketlendirecegini bildiren Akar, “Egitim turizmi, yurtdisi egitim sektörü pandemiye kadar her geçen gün büyüyen dev bir sektördü. Fakat pandemi dolayisiyla büyüme ivmesini kaybedip, gerilemeye basladi.

Bu sebeple bizim dünyaya en çok ögrenci gönderen ülkelerden biri olarak Türkiye’de 20 ülkeden 50 üniversiteyi agirlamamiz büyük bir olay. Sektörde tekrar hareketlenme olusturacak bir adim atiyoruz. Yurtdisi egitim planlarini erteleyen ögrenciler için güzel bir firsat olusturuyoruz. Egitim kurumlari ögrencilere özel firsatlarla geliyor, gençlerimize bu firsatlari degerlendirmelerini öneriyoruz” diye konustu.



IEFT Fuarlarinin fuar turizmi için de önemli bir gelisme oldugunu ifade eden Akar, “Düzenledigimiz fuarda 20 ülkeden 50 üniversiteyi agirlamalarinin Türkiye’ye 100’ün üzerinde yabanci temsilci girisi yapmasini bekliyoruz. 50 üniversite ve kolejin temsilcilerin bir hafta boyunca Türkiye’de olacaklar. Ankara, Izmir ve Istanbul’da düzenlenen fuarlara katilacaklar. Pandemi döneminde Türkiye’ye giris yapacak 100’ün üzerinde yabanci temsilcinin sektörü hareketlendirecektir” diyerek sözlerini tamamladi.

Kafalardaki tüm soru isaretleri yanitlanacak

Pandemi döneminde yurtdisi egitim almak isteyenlerin nasil hareket etmesi, nelere dikkat etmesi, yurtdisi kariyer plani yapanlarin nasil is bulacagina dair pek çok soru isareti bulunuyor. IEFT Yurtdisi Egitim ve Kariyer Fuarlari kapsaminda tüm bu soru isaretleri cevaplanacak. Vize islemlerinden, pandeminin getirdigi degisikliklere kadar pek sorunun cevabi fuarda bulunacak. Ülke ve egitim kurumu temsilcileri; stantlarda ve düzenlenen seminerlerde lisans, yüksek lisans, sertifika, diploma, dil egitimi, yaz okulu ve kariyer programlari hakkinda sorulari yanitlayacak. Fuar kapsaminda daha iyi bilgi almak için ögrencilerin diploma, transkript ve Ingilizce seviyelerini gösterir belgelerle fuara katilmalari öneriliyor.

Fuarlar Yer ve Tarih Bilgileri:

Fuar, 18 Ekim Ankara, 20 Ekim Izmir, 22 Ekim Istanbul Hilton Kozyatagi, 23-24 Ekim Istanbul Hilton Bosphorus, 23-24 Ekim Istanbul Hilton Bosphorus tarihleri arasinda düzenlenecek.
Kaynak: İHA