Dursunbey'de Dogalgaz Çalismalari Basladi

Dursunbey Belediye Baskani Ramazan Bahçavan’in seçim vaatleri arasinda yer alan dogalgaz için ilçede çalismalar basladi. Dualarla baslayan çalismalar kademeli olarak devam edecek.

Dursunbey'de Dogalgaz Çalismalari Basladi
Dogalgazin ilçeye gelmesi için uzun süredir mücadele veren Dursunbey Belediye Baskani Ramazan Bahçavan, geçtigimiz haftalarda ilçede dogalgaz çalismalarinin baslayacagi müjdesini vermisti. 18 Ekim’de baslayan dogalgaz kazi çalismalari kapsaminda kazi alaninda tanitim programi gerçeklestirildi.

Programa Dursunbey Kaymakami Rahmi Bulut, Belediye Baskani Ramazan Bahçavan, AK Parti Ilçe Baskani Üzeyir Sali, MHP Ilçe Baskani Murat Inan, AKSA Dogalgaz Balikesir Müdürü Ferhat Öztürk, Muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Belediye Baskani Ramazan Bahçavan, 5-6 yillik bir mücadelenin meyvelerini toplamaya basladiklarini söyledi.

Dogalgaz çalismalarinin terfi istasyonunun kuruldugu Ferah Mahallesinden basladigini ifade eden Baskan Bahçavan, ilk etapta 4 kilometrelik bir kazi çalismasi yapilacagini söyledi.

Kazi alaninin arttirilmasi için Ankara’da temaslarda bulunacaklarini ifade eden Baskan Bahçavan dogalgazin Dursunbey’e hayirli olmasini diledi. Türkiye’nin Karadeniz ve Akdeniz’de Dogalgaz çalismalarinin sürdügünü hatirlatan Baskan Bahçavan, kendi kaynagini kendisi üretin bir Ülke olarak, temiz enerjinin vatandaslarin hizmetine sunulacagini söyledi.

Baskan Bahçavan, “Ilçemizin Balikesir’den uzak olmasi, hatlardan uzak olmasi biraz bizim isimizi geciktirdi. Bizler bu sene için CNG olarak Dogalgaz almaya basliyoruz. Tabi bizim sehir içindeki dogalgaz ihtiyacimizin belki on kati kadar, Organize Sanayi Bölgemizde ihtiyacimiz var. Su anda sirf dogalgaz için yatirimini bekleten fabrikalar var. Insallah OSB’mize de dogalgazi en kisa sürede ulastirmayi temenni ediyoruz” dedi.

AKSA Balikesir Müdürü Ferhat Öztürk ise büyük destekleri ve katkilari için Belediye Baskani Ramazan Bahçavan’a tesekkür etti. Çevre dostu olan dogalgazin konforunu Dursunbey’e kavusturduklari için mutlu olduklarini söyledi.

Dursunbey Kaymakami Rahmi Bulut ise, “Burada olmaktan gurur duyuyorum. Çok sükür Dursunbey’e Dogalgaz geldi. Belediye Baskanimiza, AKSA Gaza ve tüm emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Benim Kaymakamligim döneminde gelmesi de bana ayrica gurur veriyor. Dogalgaz konusunda tereddüt yasayan muhtarlarimiz ve vatandaslarimiz olabilir. Ilk basta sikintili görülebilir. Ama ahiri kesinlikle bunu size garanti ediyoruz çok güzel. Sadece tek tusla her isinizi halledebiliyorsunuz. Ormanin baskenti Dursunbey’de daha güzel nefes alabilecegimiz bir ortam olacak” dedi.

Dursunbey Müftüsü Ali Öztürk’ün duasi sonrasi kesilen kurban ile son bulan programda AKSA Balikesir Müdürü Ferhat Öztürk çalismalarin kesintisiz olarak devam edecegi sözünü verdi.
Kaynak: İHA