Down Sendromlu Çocuklara Spor Malzemesi Dagitildi

Adiyaman Down Sendromlular Dernegince hazirlayip Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügünce kabul edilerek destek almaya hak kazanan “Hayata Deger Katiyoruz” projesi kapsaminda Adiyaman’daki 40 Down Sendomlu çocuga spor malzemesi dagitimi yapildi.

Down Sendromlu Çocuklara Spor Malzemesi Dagitildi
Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne ait Yeni Mahalle Kapali Spor Salonunda gerçeklestirilen malzeme dagitim programina Vali Mahmut Çuhadar, Adiyaman Down Sendromlular Dernegi Baskani Zeynel Abidin Senlik, Down Sendromlu çocuklar ve aileleri katildi.

Adiyaman Down Sendromlular Dernegi tarafindan dagitilan malzemelerle down sendromlu çocuklar, küçük dokunuslarla büyük mutluluk yasadi.

“Hayata Deger Katiyoruz” projesinin amaç ve hedefini anlatan Adiyaman Down Sendromlular Dernegi Baskani Zeynel Abidin Senlik, “Temel amacimiz, Down Sendromlu bireylerin farkliliklarini kabul ederek onlarin sosyal hayatta yasam kalitesini artirmaktir. Gelecegin Türkiye’sinde farkliliklari konusmak ve derinlestirmek yerine Down Sendromlu bireylerin de hayatin her safhasina esit, tam ve etkin katiliminin saglandigi, sosyal bir hayati hedefliyoruz” dedi.

Malzeme dagitim töreninde konusan Vali Mahmut Çuhadar ise, “Bu çocuklarimizin bizlerden bekledigi tek sey sefkat ve sevgidir. Down sendromlu çocuklarimiz bizim kiymetlilerimizdir. Onlari önemsiyor ve deger veriyoruz. Onlarin sporda, sanatta ve bilimden geri kalmamasi için ne gerekiyorsa yapmaya kararliyiz. Ufak dokunuslarin bile onlarin hayatindaki karsiligi çok büyüktür. Adiyaman Down Sendromlular Dernegi tarafindan hazirlanarak Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügünce destek alamaya hak kazanan ‘Hayata Deger Katiyoruz’ projesi kapsaminda bugün Adiyaman’daki 40 Down Sendromlu çocugumuza spor malzemesi dagitimi yapacagiz. Bu proje benimde bizzat destekledigim bir projeydi. Bu proje kapsaminda, 40 Down Sendomlu çocugumuza spor malzemeleri ve ekipmanlari dagitacagiz. Yine, ‘Hayata Deger Katiyoruz’ adli proje ile ailelerimize ve Down Sendromlu bireylere yönelik seminerler, Gaziantep Kültür Sanat ve Hayvanat Bahçesi Gezisi, Atletizm, Bocce, yüzme egitimleri ve yarismalari, taki tasarimi, ahsap boyama, ebru egitimi, resim egitimi ve ritm müzik egitimleri verilmektedir” dedi.

Konusmalarin ardindan Vali Mahmut Çuhadar, 40 Down Sendomlu çocuga içinde spor malzemeleri ve ekipmanlarindan olusan bir çanta dagitti.

Kaynak: İHA