Deprem Degil Tir Çatlagi

Manisa’nin Saruhanli ilçesine bagli Bahadir Mahallesi yakinlarindaki mermer ocagindan malzeme tasiyan tirlarin mahalleden geçisi sarsintilara neden olurken, yol kenarinda bulunan köy evlerinde hasar meydana geldi. Evlerini sürekli olarak tadilat yaptirmak zorunda kalan mahalleli, tirlar için alternatif güzergah belirlenmesini istedi.

Deprem Degil Tir Çatlagi
Manisa’nin Saruhanli ilçesine bagli Bahadir Mahallesi sakinleri, yol üzerinden geçen mermer yüklü tirlar nedeniyle dertli. Mahalle yakinlarinda bulunan çok sayidaki mermer ocagindan mermer tasiyan tirlar, mahallenin ortasindan geçen yolu kullanmak durumunda kaliyor. Tir geçislerinin yol kenarindaki tek katli köy evlerinde büyük sarsintilar meydana getirdigini söyleyen mahalle sakinleri, sürekli deprem oluyormus hissiyle yasamak zorunda kaldiklarini belirtiyor. Sarsintilar evlerde hasara neden oluyor. Duvarlarinda derin çatlaklar ve tavanlarinda göçükler meydana gelen evler, neredeyse her hafta tadilat görüyor. Evlerinin basina yikilmasindan korkan mahalle sakinleri, kamyonlar için alternatif güzergah belirlenmesini istedi.

“Deprem oluyormus gibi geliyor, korkuyla yasamak istemiyorum”

Evlerini tadilat yaptirmaya vakti olmadigini belirten 75 yasindaki Fahriye Barlas, “Her taraf çatlak içerisinde. Tadilat yapmaya da vaktim yok. Tirlardan dolayi her taraf göçüyor. 75 yasindayim, ben evime mi bakayim? Burada mermer ocaklari var. Hiç durmadan gece gündüz tir geçiyor buradan. Tirlar geçerken ev deprem oluyor gibi sallaniyor” dedi.

Tirlarin geçisi sirasinda deprem oluyormus hissine kapildigini ve korku içerisinde yasadigini söyleyen Hatice Yagci, “Evin durumu iyi degil. Basimiza yikilacak neredeyse. Tirlar geçerken sallaniyor. Ben de kalkiyorum, tirlar geçince de duruyor. Basima yikilacak diye korkuyorum. Duvardaki çatlak, elim içine girecek kadar büyüktü. Tirlar için yol yapilmasini istiyorum. Deprem oluyormus gibi geliyor. Ben de kalkip oturuyorum. Bazen çok fazla geçiyorlar ve korkuyla yasamak istemiyorum. Yasliyim, yataktan düsecegim diye koltukta yatiyorum. Daha önce düstüm zaten kalçami kirdim” diye konustu.

Öte yandan tirlarin geçisi sirasinda olusan tozlarin da mahalle yolu kenarinda bulunan zeytinlige zarar verdigini belirten mahalleli, bu duruma çare bulunmasi için yetkililere seslendi.
Kaynak: İHA