Deneyimli Ögrencilerden Erasmus Sunumu

Atatürk Üniversitesi Dis Iliskiler Ofisi, Erasmus degisim programina iliskin deneyimli olan ögrencileri Erasmus yapmak isteyen ögrencilerle bulusturdu.

Deneyimli Ögrencilerden Erasmus Sunumu
Erasmus degisim programiyla ilgili sunum gerçeklestiren ögrenciler; Erasmus Programindan K107 ile K103 ülkelerinin avantajlarina, degisim programi kapsaminda verilen hibe desteginden alinmasi gereken oturma iznine kadar birçok konuda bilgi verdi.

Avrupa ülkelerinde ögrenim görmek için burs saglayan program kapsaminda Arnavutluk, Macaristan, Portekiz, Ispanya ve Italya basta olmak üzere çesitli ülkelere seyahat eden ögrenciler, sunum kapsaminda deneyimlerini aktardilar. Etkinlik kapsaminda her bir ögrenci gittikleri ülkenin kültüründen, dilinden ve yasayis biçiminden bahsederken ayni zamanda degisim programi kapsaminda verilen hibe ile nasil yasanmasi gerektigine de degindiler.

Ögrencilerin Karsilasabilecekleri Sorunlardan Bahsedildi

Erasmus yapmak isteyen ögrencilerin en çok zorlandigi evrak süreci konusu olan pasaport, vize, kabul mektubu ve Erasmus Ikili Anlasmasi (Bilateral Agreement) konusunda bilgi veren ögrenciler, ögrenim protokolü ile staj imkânindan ayrintili bir sekilde bahsettiler.

Erasmus söz konusu oldugunda en önemli tecrübenin, kültürel etkilesim oldugunu söyleyen ögrenciler: "Erasmus’un en can alici noktasi kültürel etkilesimdir. Erasmus boyunca, Çin’den Brezilya’ya kadar, dünyanin en uzak köselerinden dahi arkadas edinerek kisisel gelisimimize katki da bulunduk. Böyle bir imkâni baska yerde bulmaniz mümkün degil. Bulundugunuz ortamdaki herkesin farkli milletten oldugu böylesi bir olusum kaçirilmamasi gereken bir firsat” dediler.

Erasmus sinavi, staj ve konaklama için yer bulma, vize islemleri gibi süreçlerin büyütülmemesi gerektigine deginen ögrenciler, yeni yerler kesfetmenin her seye degdigini ifade ettiler.

Daha birçok bilginin paylasilmasiyla devam eden program soru-cevap bölümünün ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA