Darende'de Muhtarlar Günü Kutlandi

19 Ekim Muhtarlar Günü, Malatya’nin Darende Ilçesi’nde kutlandi.

Darende'de Muhtarlar Günü Kutlandi
Kutlama programi, Atatürk anitina çelenklerin konulmasi, saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasi, Muhtarlar Dernegi Baskani Mehmet Çelik’in yaptigi konusmasi ile sona erdi.

Çelik konusmasinda, muhtarlik mesleginin önemine temas ederek, “Bu gün yerel demokrasinin en eski örnegini temsil eden muhtarlar, 1829 yilindan beri seçimle göreve gelir. Ülkemizde gelecek anlamda demokrasi muhtarlik seçimiyle boy vermeye baslamistir. Dolayisiyla ülkemizde muhtarliklari ve muhtarlari görmezden gelerek hiç bir isi basarmak veya reformu özgür bir sekilde hayata geçirmek mümkün degildir. Mahalli idareler ve merkez yönetim organlari mahalle arasindaki iliski hiç süphesiz yine muhtarlarimiz üzerinde yürümektedir. Muhtarlar Devlet ile millet arasinda köprü vazifesi gören kisiler iken, bir yandan da çagdas kamu yönetimi anlayisinin en temel gereksinimlerinden biri olan katilimciligin saglanmasinda önemli bir görevi yerine getirmektedirler” ifadelerini kullandi.

Demokrasinin temel tasi, milletin güzide temsilcisi ve hizmetkari olan muhtarlarin fedakarca görev yaptiklarina dikkat çeken Çelik, “ Manevi sorumluluklari bir o kadar agir olan bu güzide insanlar halka hizmet hakka hizmet anlayisi ile görevlerini yapmaktadirlar. Çevresinde sorunlari büyüten degil çözüm üreten ve dertlerine derman olmaya çalisan muhtarlar yasadiklari yere huzur tasiyan gönül elçileri olarak da her zaman saygiyla anilacaktir” diye konustu.

Muhtarlar Günü kutlamalarina daire amirleri ve muhtarlar katildi.

Kaynak: İHA