Çildir'da Muhtarlar Günü Kutlandi

19 Ekim Muhtarlar Günü, Çildir Muhtarlar Dernegi tarafindan hazirlanan programla kutlandi.

Çildir'da Muhtarlar Günü Kutlandi
Çildir Kaymakamliginin önündeki Atatürk büstüne çelenk koyma ile baslayan törene Çildir Muhtarlar Dernegi Baskani Arif Uzunkaya, Köy ve Mahalle muhtarlari katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan günün anlam ve önemini belirten konusma muhtarlar dernegi baskani Arif Uzunkaya tarafindan yapildi.

Uzunkaya konusmasinda " 19 Ekim 2015 tarihi ve 29507 sayili resmi gazetede yayinlanan Basbakanlik genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar günü olarak kabul edildigini ifade ederek, "Degerli muhtarlarim sizler hem milleti hem de devleti temsil gibi önemli bir görevi deruhte etmektesiniz. Yürüttügümüz fedakarca hizmetlerin karsiligi manevi haz olsa da son dönemde yapilan iyilestirmelerin artarak devam etmesi devletimizin muhtarlarimiza verdigi önemin bir göstergesidir. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadina mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyügüdür. Devletin halka en sicak temas noktasi devletin güler yüzü ve sefkat elisiniz. Halkin yönetime katiliminin en önemli araci çalismalari kolaylastiran ve kamu hizmeti sunumlarinda hiz etkinlik ve performansin arttirilmasinda lokomotif görevi görmektesiniz. Iste tüm bu islevleri yerine getiren siz degerli muhtarlarimiz özetle demokrasinin ve sistemin vazgeçilmez yapi tasisiniz. Bu düsüncelere Muhtarlar gününü kutlar hepinize saglik sihhat ve afiyet diliyor vefat edenlere Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA