CHP'li Gürkan'in Yargilanmasina Devam Edildi

Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) tarafindan gerçeklestirilen 15 Temmuz 2016’da hain darbe girisimi gecesi bir türkü barda kadeh kaldirarak darbeyi kutladigi ileri sürülen CHP’li Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan’in, görüntülerinin basina sizmasinin ardindan o görüntülere iliskin, ’kisiyi hürriyetinden yoksun birakma, birden fazla kisi tarafindan gece vakti birlikte yagma, nitelikli cinsel saldiri’ suçlarindan “müsteki sanik” olarak tutuksuz yargilanmasina devam edildi.

CHP'li Gürkan'in Yargilanmasina Devam Edildi
Edirne 3. Asliye Agir Ceza Mahkemesindeki görünen davanin durusmasina devam edildi. Durusmaya, tutuklu M.T. ile tutuksuz yargilanan Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, O.K, S.G. S.A, S.Y. ve Bulgaristan’da bulunan S.B’nin avukatlari katildi.

Türkiye’ye yaklasik 2 ay önce gelip teslim olan ve tutuklanan M.T, Edirne Kapali Cezaevi’nden mahkemeye SEGBIS’le baglanarak ifadesini verdi. Mahkeme heyeti, M.T’nin tutuklulugunun devamina, saniklarin ise adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmalarinin devamina karar verdi.

15 Temmuz FETÖ’nün hain darbe girisimini, türkü barda kadeh kaldirarak kutladigi görüntülenen CHP’li Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan’in, kadeh kaldirma ve sarki söyleme görüntülerinin basina yansimisti. Öyle ki Gürkan’in o geceye ait görüntülerini yok etmek için mafya ile anlastigi ve görüntüleri elinde bulunduran S.B.’ye iskence yaptirdigina dair iddialar kamuoyunda genis yer bulmustu.

Mahkeme heyetinin karariyla dava, 4 Subat Aralik 2022 tarihinde görülmek üzere ertelendi.
Kaynak: İHA