CHP Grup Toplantisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, kamuda sözlesmeli çalisanlarla ilgili olarak, "Normal bir devlet memurunun sahip oldugu egitime sahipler, ayni egitimi görüyorlar. Ayni is yerinde beraber çalisiyorlar ama kadrolu memurlarin sahip oldugu haklarin hiçbirisine sahip degiller" dedi.

CHP Grup Toplantisi
CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, partisinin grup toplantisinda konustu.

Genel Baskan Kiliçdaroglu, hiç kimsenin ötekilestirilmedigi güzel bir Türkiye’ye ihtiyaç duyuldugunu söyleyerek, "Engeller çikabilir, engelleri çikarabilirler, büyütebilirler ama inançla, kararlilikla yolumuza devam edecegiz. Ta ki aydinlik, güzel, huzurlu, beraber yasamaktan onur duydugumuz 83 milyonluk bir Türkiye’yi yeniden insa edinceye kadar" ifadelerini kullandi.

Astsubaylar Günü’nü hatirlatan Kiliçdaroglu, astsubaylarin sorunlarina dikkat çekti. Kiliçdaroglu, “Dokuza ikiden basliyor birileri ama bunlar dokuza birden basliyor. Bu haksizligin giderilmesini istiyorlar. Söz veriyorum, milletin iktidarinda çözülecek. Tazminatlari ile ilgili bir sorun var. Yarbay ve daha üst rütbelerde bulunanlara tazminat veriliyor, makam görev tazminati veriliyor, temsil tazminati veriliyor. Ama bunlar hem çalisirken hem emekliliklerinde böyle bir sey almiyorlar. Bunun da giderilmesi lazim. Ayni zamanda ön lisans düzeyinde egitim veren Astsubay Meslek Yüksek Okulu var, bunun da lisans düzeyinde çikarilmasini istiyorlar” seklinde konustu.

Kamu çalisan sözlesmeli personelin KPSS ile atandigini belirten Kiliçdaroglu, “Normal bir devlet memurunun sahip oldugu egitime sahipler, ayni egitimi görüyorlar. Ayni is yerinde beraber çalisiyorlar ama kadrolu memurlarin sahip oldugu haklarin hiçbirisine sahip degiller" dedi.

Kaynak: İHA