Cedit'te Anlasma Yüzde 90'I Asti

Cedit Kentsel Dönüsüm Projesi’nde Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ile hak sahipleri arasinda yüzde 90 oraninda anlasma saglandi. Bu kentsel dönüsümde uzlasma oraninda bir Türkiye rekoru oldu.

Cedit'te Anlasma Yüzde 90'I Asti


Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüsüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüsüm Projesi’nde Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ile hak sahipleri arasindaki anlasma büyük oranda saglandi. Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’in “Gövdemi altina koydum” dedigi projede toplam anlasilan arsa payi 77 bin 328 metrekareyi yani yüzde 90’i asti. Bu kentsel dönüsümde uzlasma oraninda bir Türkiye rekoru oldu. Ihalesi 14 Eylül’de yapilan Cedit Kentsel Dönüsüm Projesi’nde konutlarin bir an önce yapilmasi için en kisa sürede TOKI’ye yer teslimi yapilacak.

Itfaiye ya da ambulansin dahi giremedigi çarpik kentlesmenin üst seviyede oldugu Cedit’te yapilacak olan bin 105 konuttan 929 konutun hak sahipleri ile uzlasma islemi tamamlandi. Uzlasma sürecinin baslamasindan bu yana bin 506 kisi ile görüsen büyüksehir, bin 360 kisi ile sözlesme imzaladi. 106 kisi ile de uzlasilirken veraset gibi hukuki nedenlerle sözlesme süreci devam ediyor. Projede ödenecek toplam bedel ise 30 milyon TL oldu.
Kaynak: İHA