Bursa Textile Show 6. Kez Kapilarini Açti

Bursa Textile Show Fuari kapilarini açti. Bu yil 30 ülkeden yaklasik 300 yabanci aliciyi üretici firmalarla bulusturan Bursa Textile Show, Merinos AKKM’de üç gün boyunca ziyaretçilerini agirlamayi sürdürecek.

Bursa Textile Show 6. Kez Kapilarini Açti
Bursa Textile Show, giysilik kumas ve aksesuarlari üretimi yapan firmalari yerli ve yabanci alicilarla bulusturuyor. Ticaret Bakanligi, KOSGEB, Uludag Tekstil Ihracatçilari Birligi (UTIB) ve Demirtas Organize Sanayi Bölgesi Sanayici Is Insanlari Dernegi’nin (DOSABSIAD) destekleriyle, Küresel Fuar Acentesi (KFA) organizasyonunda düzenlenen fuarda bu yil 111 firma sonbahar-kis 2022/23 kumas koleksiyonlarini ziyaretçilerin begenisine sunuyor. Sehir ihracatina güç katma hedefiyle gerçeklestirilen fuar çerçevesinde ayrica Ticaret Bakanligi destekleriyle BTSO tarafindan tekstil sektöründe yürütülen UR-GE projeleri kapsaminda ortak alim heyeti organizasyonu da gerçeklestiriliyor. Alim heyeti organizasyonuna bu yil Avrupa ve Kuzey Afrika ülkeleri ile Türk Cumhuriyetleri basta olmak üzere 30 ülkeden 300 yabanci alici katiliyor.

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, Bursa Textile Show’u bu yil altinci kez gerçeklestirdiklerini belirterek, “Dünyadaki rekabet sartlarinda kaliteli üretim yapmak artik tek basina yeterli degil. Ürettiginizi dünyaya sunmaniz, pazarlamaniz gerekiyor. Bu noktada Bursa gibi üretim merkezlerinde fuarlarin da düzenlenmesi çok önemli. UR-GE projeleri ile basladigimiz bu etkinlik bugün mini bir fuar haline geldi. Projenin en basindan bu yana fuarimiza inanan ve destekleyen tüm tekstil sektör temsilcilerine tesekkür ediyorum.” dedi.

30 ülkeden 300 yabanci alici

Bursa Textile Show’u alaninda dünyanin en önemli bulusmalarindan biri hâline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Baskan Burkay, “Ancak fuarin ziyaretçi sayisini artirmadan istirâkçi sayisini artirmak istemiyoruz. Fuarimizin önümüzdeki 5-10 yillik süreçte dünyanin en büyük fuarlari ile yarisabilmesi için sektör paydaslariyla birlikte gerekli olan stratejik adimlari planli bir sekilde atiyoruz. Fuar komisyonumuz bu yil da oldukça titiz bir çalisma sonucu gelecek alicilari belirledi. Salgin sartlarina ragmen 30 ülkeden 300’ü askin yabanci aliciyi fuarimizda agirlayacagiz. Kendi imkanlari ile gelen alicilari da dâhil ettigimizde bu sayi daha da artacaktir. 3 gün boyunca yerli ve yabanci 3 binden fazla ziyaretçiyi fuarimizda agirlamayi hedefliyoruz. Fuarimizin sektörümüz için hayirli olmasini diliyorum” dedi.

“Sektörün gücüne güç katacak”

Bursa Valisi Yakup Canbolat, tekstil sektörünün Türkiye’nin ihracatçi sektörleri içinde dünya çapinda en fazla söz sahibi olan sanayi dali oldugunu belirtti.

Tekstil sektöründe vizyoner girisimciler, vasifli insan kaynagi ve üretim yetenekleri sayesinde Türkiye’niin dünyanin en büyük 7’nci tekstil ihracatçisi, AB’nin ise 2’nci tekstil ihracatçisi konumuna yükseldigini ifade eden Vali Canbolat, “Sektörü stratejik yapan bir diger önemli özelligi de disa bagimli olmamasi.

Bursa ve ülkemiz hammaddeden nihai ürüne kadar sektörde entegre ve güçlü bir yapiya sahip. Bu güçlü yapi ihracat rakamlarina da yansiyor. Otomotivin ardindan Bursa ihracatina en fazla katki saglayan sektörler tekstil ve hazir giyim sektörleri konumunda. BTSO öncülügünde bu yil 6.’si düzenlenen Bursa Textile Show Fuari da sektörümüze önemli katkilar saglayacaktir. Fuarimizin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, tekstil sanayisinde Bursa’nin köklü bir üretim gelenegine sahip oldugunu söyledi.

Tekstil sektörünün uzun yillardir Bursa ekonomisi için önemini korumayi basardigini belirten Alinur Aktas, “BTSO öncülügünde gerçeklestirilen Bu yil 6.’si düzenlenen Bursa Textile Show da kentin artan ihracat ivmesine güç kazandiracaktir. Emegi geçen herkese tesekkür ediyor, fuarin hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

“Ihracata UR-GE katkisi”

BTSO Meclis Baskani Ali Ugur, BTSO öncülügünde hayata geçirilen UR-GE projelerinin sehir ihracatina önemli katkilar sagladigini belirterek, “Proje faaliyetleri ile önemli neticeler elde eden sektörlerimizin basinda tekstil sektörümüz geliyor. Basarilariyla bütün Türkiye’ye ilham kaynagi olan sektörümüzün proje kapsamindaki önemli kazanimlarindan biri de ‘Bursa Textile Show Fuari’ oldu. Firmalarimiza üretim kabiliyetini ve kaliteli ürünlerini uluslararasi alicilara sunma firsati saglayan fuar, bu yil 6. kez gerçeklestirilecek. Fuarin sektörümüz, firmalarimiz ve Bursa is dünyamiz adina hayirli ve bereketli olmasini temenni ediyorum” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan protokol mensuplari fuarda stant açan firmalari ziyaret etti. Sektör profesyonellerini ve firmalarini bir araya getiren Bursa Textile Show, 19-21 Ekim tarihleri arasinda gerçeklestiriliyor.
Kaynak: İHA