Bayburt'ta Muhtarlar Günü Kutlandi

Bayburt’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü, çelenk sunulmasiyla basladi.

Bayburt'ta Muhtarlar Günü Kutlandi
Saray Bahçesi’nde düzenlenen törende Atatürk Aniti’na çelenk sunuldu. Bayburt Merkez Ilçe Mahalle ve Köy Muhtarlari Dernegi Baskani Arif Kalekahyasi, 19 Ekim Muhtarlar Gününün önemine deginerek, Bayburt’taki tüm muhtarlarin günlerini kutladi.

Bayburt Muhtarlar Dernegi Baskani Abubekir Altundasoglu ise, ülkede muhtarlik kurumunun kuruldugu gün olan 19 Ekim 1829 tarihinin yil dönümünün 2015 yilindan itibaren muhtarlar günü olarak kutlandigini hatirlatti.

Devletin vatandasa ulasmasi noktasinda her zaman en ön saflarda olan muhtarlarin, halkin rahatlikla ulasabilecegi insanlar oldugunu söyleyen Altundasoglu, muhtarlarin gününü kutlayarak, günün kutlanmasina vesile olan Cumhurbaskani Erdogan’a ve programi düzenleyen Bayburt Valiligi’ne tesekkür etti.

Törene, Bayburt Vali Yardimcisi Göksel Yüksel, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Il Genel Meclisi Baskani Bülent Yardimci, Arpali Belediye Baskani Abdurrahman Polatimur, siyasi parti temsilcileri ve mahalle ve köy muhtarlari katildi.

Törenin ardindan muhtarlar protokol ziyaretlerinde bulundu.

Bayburt Merkez Ilçe Mahalle ve Köy Muhtarlari Dernegi Baskani Arif Kalekahyasi ile yönetim kurulu üyeleri ile Bayburt Muhtarlar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Abubekir Altundasoglu ve yönetim kurulu üyeleri, 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsaminda Belediye Baskani Hükmü Pekmezci’yi makaminda ziyaret ettiler.

Ziyaretlerinden dolayi muhtarlara tesekkür eden Baskan Pekmezci Muhtarlar Gününü kutlayarak çalismalarinda basarilar diledi.

Misafirperverliginden dolayi Baskan Pekmezci’ye tesekkür eden muhtarlar ise çalismalarinda basari temennisinde bulunarak günün anisina çiçek takdim ettiler.
Kaynak: İHA