Baskan Köse'den, Girisimci Kadinlara Kovan Destegi

Ankara Mamak Belediyesi Yesil Belediyecilik Projesi Kapsaminda, ariciligi yayginlastirmak, kadin istihdamini artirmak ve tüketicilerin saglikli bala ulasmasi için Mamak Kadin Kooperatifi (MAKKOP) araciligi ile 50 girisimci kadina 100 ari kovani hibe etti. Gökçeyurt’ta bulunan Lavanta Bahçesi’nde gerçeklesen Ari Kovani Dagitim Töreni’ne Ankara Ticaret Odasi Baskani Gülsel Baran, Mamak Kaymakami Ali Sirmali Mamak Belediye Baskani Murat Köse, Mamak Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Özen, kursiyerler ve çok sayida vatandas katildi. Kovan Dagitim Töreni sonrasi Mamak Belediyesi Aile Merkezleri’nde aricilik egitimi alan girisimci kadinlar, sertifikalarina da kavustu.

Baskan Köse'den, Girisimci Kadinlara Kovan Destegi
Ilk bali ben satin alacagim

Aricilik ile Mamakli kadinlarin ülke ekonomisine katki saglayacagini ifade eden ATO Baskani Gürsel Baran, “Tarima açilan her alan ülkemiz için çok kiymetli. Kadinlarimizin gayreti ile araciligi kalkindiracagimiza inaniyorum. Yaptigi projelerle Mamak’imiza büyük katki saglayan, bugün bizi burada bulusturan çok kiymetli Mamak Belediye Baskanimiz Murat Köse’ye tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Baran, kadin girisimcilere ürettikleri ballari ilk olarak kendisinin satin alacaginin müjdesini de verdi.

Mamak üretimiyle anilacak

Ülkelerin gelismesinde kadin istihdaminin önemli bir yeri oldugunu ifade eden Mamak Kaymakami Ali Sirmali, ” Ilçemizin hem hizmet alaninda hem de tarim ve hayvancilik alaninda her geçen gün adindan daha çok söz ettiren bir sehir olacagina inaniyorum. Kadinlarimizi tebrik ediyorum, edinmis olduklari bilgilerin kendilerine faydali olmasini diliyorum. Bizleri bu anlamli programda bir araya getiren degerli Belediye Baskanimiz Murat Köse’ye çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kadinlarimizin gücüne güç katmak istiyoruz

Mamak Belediyesi olarak dogal dengenin korunmasinda, arilara ve dolayisiyla ariciliga da ihtiyaç oldugunun farkinda olduklarini kaydeden Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Bugün burada Yesil Belediyecilik projesi kapsaminda, üretken kadinlarimiza ari kovani dagitimi yapiyoruz. Iklim ve bitki örtüsü bakimindan Lavanta Bahçemiz ariciliga çok uygun oldugu için projemizi burada gerçeklestirdik. Tarim ve hayvanciligin ülkemizde özellikle küresel bazda önemi gittikçe artiyor. Bugün burada sertifikasini verecegimiz aricilik egitimi alan hanimefendilere yüz tane kovan hediye edecegiz. Bal üreticisi kadinlarimiza daha sonra bu petekler için yüz tane de bal hibe edecegiz. Sadece kovan, ari ve balla sinirli kalmayip bunlarin egitimlerine de devam edecegiz. Biz burada yerli ana ari üreterek, bu sayede disaridan ari almadan kendi arilarimizla adaptasyon saglayip, verimi arttiracagiz. Yapilan çalismalarla kadinlarimizin gösterdigi azim ve gayretle gerçeklestirdigimiz aricilik projesiyle güzel Mamak’imizda ari üretiminin payi artacak. Bu sayede is gücü konusunda alternatif tarimsal gelir elde edecek üreticilerimiz, ayni zamanda aile ekonomisine katki saglayacak. Kadin elinin degdigi her sey güzellesir, kadinin emek verdigi her sey üretime dönüsür. Bu anlayisla gerçeklestirdigimiz projemizde saglayacagimiz desteklerle birlikte kadinlarimizin gücüne güç katmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA