Baskan Hasan Kilca, Muhtarlarla Bulustu

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediye Baskani Hasan Kilca, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla ilçede görev yapan muhtarlarla bulustu. Karatay Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde ilçede görev yapan bütün muhtarlari bulusturan bir program düzenledi. Karatay Belediyesi Meclis Salonu’ndaki gerçeklestirilen program, Karatay Belediyesi ile muhtarlar arasindaki kesintisiz ve saglikli bir iletisim saglayacak olan Karatay Muhtarlar Iletisim Merkezi (KAMIM) sisteminin anlatildigi sunumla basladi. Bilgi Islem Müdürlügü tarafindan verilen egitimin sonunda muhtarlar; KAMIM sistemi sayesinde mahalleleriyle ilgili her türlü ihtiyacin yani sira vatandasin talepleri, Karatay Belediyesi’ne daha hizli ve sistemli bir sekilde ileterek söz konusu talep ile ihtiyaçlarin hizli bir sekilde sonuca ulusmasi saglanacak.

Baskan Hasan Kilca, Muhtarlarla Bulustu
KAMIM ile ilgili verilen egitimin ardindan muhtarlarin 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik eden Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, ilçedeki bütün muhtarlarla her zaman ve her firsatta bir arada olduklarini belirtti.

Baskan Hasan Kilca, “Muhtarlarimiz bizlerin mahallerdeki gözümüz kulagimizdir. Ilçemizin 80 mahallesinin 80 muhtarinin birbirinden farki veya üstünlügü yok. Hepsi bizler için son derece kiymetli ve önemlidir. Bu baglamda da göreve gelir gelmez muhtarlarimizin belediyemizle olan iletisimini daha da kolaylastirmak ve isleri hizlandirmak adina Muhtarlik Isleri Müdürlügü’nü kurduk. Son iki yildir ülkemiz ve sehrimiz pandeminin etkisinde. Bu süreçte de bütün muhtarlarimizin fedakârliklarina ve azmine sahit oldum. Mahallelerimizin bu zorlu dönemde her neye ihtiyaci varsa ya bizle iletisime geçtiler veya kendileri hemen çözüme kavusturdu. Tüm muhtarlarimiza tesekkür ediyorum, Allah hepinizden razi olsun” dedi.



“Ilçemizdeki uyum ve ahengin mimarlari sizlersiniz”

Karatay’da her bakimdan örnek bir uyumun oldugunun altini çizen Hasan Kilca, bu ahengin hizmetlere de olumlu yansidigini söyleyerek, “Ben, muhtarlik görevinin önemini Sayin Cumhurbaskanimizdan önce ve sonra olarak ikiyi ayiriyorum. Muhtarligi ve Sayin Cumhurbaskanimizi öyle küçümsediler ki ‘Muhtar bile olamaz’ dediler. Ancak Sayin Cumhurbaskanimiz, muhtarlik makaminin öneminin farkinda olarak bu kuruma öyle bir kiymet verdi ki bu dönemden sonra herkes muhtarligin ne kadar kutsal ve önemli bir görev oldugunu bir kez daha anladi. Tabii bu bir söylemden ibaret de kalmadi ve muhtarlarimizin özlük haklarinin iyilestirilmesi ve daha birçok alana fiilen yansidi. Ilçemizde çok güzel bir uyum var. Bu birliktelik, uyum ve ahengin mimarlari da sizlersiniz. Her zaman ekip arkadaslarima, ‘Muhtarlarimizin talimati benim talimatimdir. Mahallelerimizin ihtiyacini en iyi onlar bilir. Dolayisiyla onlar bir sey söylüyorsa bu onlarin degil, mahallelinin talebidir yerine getirin’ diye talimat verdim. Ben de her zaman mahallelerimizi ziyaret ederek muhtarlarimizla bir arada olmaya, onlardan gelen talepleri yerine getirmeye gayret ediyorum. Hepimiz ilçemiz için çalismaya ve ilçemiz için hizmet etmeye çalisiyoruz. Iyi ki varsiniz. Bu vazifenizi layikiyla yerine getirdiginiz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyor, 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü kutluyorum” diye konustu.



“Muhtarlarimiz devletin halka açilan ilk kapisidir”

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla düzenlenen programa katilan Karatay Kaymakami Zafer Orhan da muhtarlarin gününü tebrik ederek konusmasina basladi.

Kaymakam Orhan, muhtarligin 190 yildan fazla bir süredir süregelen çok önemli bir kurum olduguna vurgu yaparak, “Muhtarlarimiz, devletimizin halka açilan ilk kapisidir. Diger taraftan ise yine muhtarlarimiz; halkimizin ihtiyaçlarini, sorun ve taleplerini ileten önemli bir köprü görevini yerine getiriyorlar. Bu bakimdan da muhtarlarimiz çok önemli misyonlar tasiyorlar. Bu vesileyle tüm muhtarlarimiza sükranlarimi sunuyorum. Görevimize basladigimiz günden bu yana gördük ki gerçekten de Karatay’da tüm kurumlar arasinda güzel bir uyum var. Belediye Baskanimiza tesekkür ediyorum. Karatay Kaymakamligi olarak ilçemiz için ne gerekiyorsa yapmaya haziriz. Görevleri basinda sehit olan görev sehidi muhtarlarimiz basta olmak üzere vefat eden tüm muhtarlarimiza da Allah’tan rahmet diliyorum. 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü tebrik ediyorum” dedi.

AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç ise hep birlikte Karatay’in gelismesi için omuz omuza çalistiklarinin altini çizdi.

Programa; Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca ve Karatay Kaymakami Zafer Orhan’in yani sira Karatay Belediye Baskan Yardimcilari, ilgili birim müdürleri, AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç ile Karatay’da görev yapan 80 mahallenin muhtarlari katildi.

Kaynak: İHA