Aziziye'de 'Muhtarlar Günü' Bulusmasi

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, 19 Ekim Muhtarlar Gününü muhtarlara ayirdi.

Aziziye'de 'Muhtarlar Günü' Bulusmasi
Merkezle birlikte 72 mahallenin bulundugu Aziziye’de, muhtarlarla birlikte saha gezisine çikan Baskan Orhan, özel misafirlerine Termal Seralar, Termal Aquapark, Saglikli Yasam-Bisiklet Yolu ve Trafik Egitim Parkini gezdirdi. AK Parti Aziziye Ilçe Baskani Ensar Coskun’un da katildigi saha gezisinin sonunda muhtarlar, Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan’in onurlarina verdigi yemege katildi.

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, muhtarlari sadece yerel yönetim sisteminin bir parçasi olarak tarif etmenin yetersiz kalacagini belirterek, “Onlar bizim yol ve mesai arkadasimiz. Onlar bizim rotamiz, pusulamiz ve yol haritamiz. Onlar hafizamizi, onlar gücümüzü, enerjimizi ve sinerjimizi olusturuyor” ifadelerini kullandi.

Muhtarlarin ilk duragi termal seralar

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, 19 Ekim Muhtarlar Günü programi kapsaminda bir araya geldigi muhtarlara önce Termal Seralari gezdirdi. Ilica’da kurulumu devam eden seralardaki çalismalari yakindan gören Aziziyeli muhtarlari bizzat bilgilendiren Baskan Orhan, söz konusu yatirimin ilçe için bir model teskil edecegini dile getirerek, “Aziziye’miz çok yakin bir zamanda seraciligin merkezi haline gelecek. Çünkü termal seralarimiz, ilçemizdeki üretim potansiyelinin ne kadar yüksek oldugunu gözler önüne serecek” diye konustu.

Muhtarlarin seracilikla ilgili olarak yönelttikleri sorulari da yanitlayan Baskan Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye’nin tarimsal üretim anlaminda en merkezi bölgelerden birisi olduguna dikkati çekerek, “Biz bu seralarda aylik 25 ton domates üretimi yapacagiz. Öyle bir zaman gelecek ki, seracilik, ilçemize bagli köylerimizin de ilgi alani ve geçim kaynagi olacak. Ve o zaman hiç de uzakta degil” dedi.

Termal Aquapark’i da gezdiler

Muhtarlarla birlikte çiktigi saha turuna Dogu’nun ilk ve tek Termal Aquaparki ile devam eden Baskan Orhan, yakinda hizmete açilacak olan tesisi özel konuklarina gezdirdi. Aziziye’ye özel sektör yatirimi olarak kazandirilan tesisi, termal sularin ekonomik degere dönüstürülmesi noktasinda atilmis en somut adim olarak degerlendiren Baskan Orhan, söz konusu yatirim sayesinde sadece Erzurum’dan degil, bölge illerinden bile insanlarin akin-akin Aziziye’ye gelecegini duyurdu.

Aziziyeli muhtarlar, hayranlikla gezdikleri tesisten sonra solugu Saglikli Yasam-Bisiklet Yolu ve Trafik Egitim Parki’nda aldi. Açilisi geçtigimiz ay yapilan ve alaninda Erzurum’un büyük tematik parki olan yatirimi hep birlikte gezen muhtarlar, Aziziye Belediyesi’nin yatirim seferberligine tam puan verdi.

“Muhtarlar bizim diger yarimiz”

Saha gezisinin ardindan muhtarlarla onurlarina verilen yemekte bir araya gelen Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, burada yaptigi konusmada, muhtarlarin yerel yönetim örgüsü içerisindeki konumuna dikkat çekti. Muhtarlarla sürekli isbirligi ve uyum içerisinde çalismanin basariya giden yolun ta kendisi oldugunu vurgulayan Orhan, “Yerel yönetim sürecinde muhtarlarimiz hizmet çarkinin en kuvvetli dislilerini olusturur. Dolayisiyla muhtarlarimiz yerel yönetimler olarak bizim diger yarimiz, en güçlü yanimiz ve ilçemizin yarinlarini insa ettigimiz bu makamlarda en kiymetli yol arkadaslarimizdir” seklinde konustu.

Öte yandan 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla organize edilen program için tesekkür eden muhtarlara Baskan Orhan da çesitli hediyeler sundu.
Kaynak: İHA