Aydemir'den Kiliçdaroglu'na Sert Tepki

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, Kiliçdaroglu’nun, bürokratlari, memurlari tehdit eden ifadeleri oldugunu, siyasetin, bu nedenle nitelik kaybettigini söyledi.

Aydemir'den Kiliçdaroglu'na Sert Tepki
‘Bu Ifadeler Bir Genel Baskana Yakisir Mi?’

Siyasetçinin, diline dikkat etmesi, bulundugu zemini bilmesi gerektigini dile getiren Milletvekili Aydemir, "Demokrasi zemininde demokrasi ile taban tabana zit düsen ifadeler kullanmak bir partinin genel baskanina yakisir mi?" diye sordu.

Aydemir Siyaset Diline Dikkat Çekti

‘Siyasette kivami, niteligi, kaliteyi yükseltecek siyasetçinin ifadeleridir, durusudur, tavridir, tarzidir. diyen Milletvekili Aydemir, ‘CHP genel baskaninin ifadeleri var, bürokratlari memurlari tehdit eden ifadeleri var. Özellikle de bugünü milat olarak görüp, 18 Ekim’den sonrasi için bir tehdit zemine yayan ifadeleri var. Bundan dolayi kivam kaybediyoruz. Siyaset nitelik kaybediyor. Siyasetçiler kullandiklari dile daha çok dikkat etmeli, daha özel ifadeler kullanmali. ‘ kaydini düstü

Aydemir Devlet Memurlarina Sahip Çikti

Devlet memurlarinin, hukukun çizdigi çizgiye göre hareket ettigini belirten Aydemir, "Devlet memurlarini tehdit ederek nereye varmak istiyorsunuz? Bir korku imparatorlugu olusturulmak isteniyor. Önce ’siyasi cinayetlerden bahsediyorsunuz, toplumu endiseye sevk ediyorsunuz. Yetmiyor, daha mikro düzeye iniyorsunuz; bürokratlari, memurlari tehdit ediyorsunuz. Sebep su; nitelik, program, plan, toplumun önüne koyabilecekleri bir vizyon yok. Bunlarin zihinlerinde demokrasi diye bir sey yesermemis." ifadelerini kullandi.

CHP’li Belediyelerin Durumu

TBMM’deki basin toplantisinda CHP’li belediyelerde yasananlara dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Bakin, kazandiklari belediyelere iyi bakin. Oralarda tam da Kiliçdaroglu’nun söyledikleri yapiliyor. Memurlara, çalisanlara kan kusturuluyor.’ dedi.

Terörle Mücadele ve CHP’li Belediyelerde Yasananlar

Türkiye’nin terörle ciddi ve tarihi bir mücadele verdigini, terör odaklarinin yok olma sürecine girdigini belirten Milletvekili Aydemir, bazi CHP’li belediyelerin teröristlere arka çiktigini kaydetti.

Milletvekili Aydemir, ‘Ülkemiz Terörle Mücadele veriyor. Uzun yillara sari bir mücadeledir bu. Özellikle 2016’dan sonra amansiz bir mücadele ile yok etmisiz terör odaklarini, ama CHP’li belediyeler kanaliyla bunlar yeniden yesertilmeye çalisiliyor. Kadiköy Belediyesi’nin yaptigi seylere bakin, teröristlere adeta kucak açmislar, salonlarini açmislar, istedikleri gibi kullansinlar diye. O zeminden Öcalan’a özgürlük naralari atiliyor. Öcalan kimdir? Bir zalim, bütün bir millete zulmeden bir zalim terörist basi. Çoluk çocuk demeden, genç, yasli, kadin, kiz demeden katleden bir zalim. ‘ diye konustu.

CHP’nin HDP Ile Ittifaki

2023 seçimleri öncesinde CHP ile HDP arasindaki ittifak olusturulma çabalarina isaret eden Milletvekili Aydemir, ‘HDP’nin ittifak sartini duyuyoruz, kanimiz kuruyor. Böyle bir sey olur mu? CHP’ye ittifak sarti su; Öcalan’a özgürlük. Kiliçdaroglu Cumhurbaskani adayiyim diyemiyor. Çünkü müttefikleri de zaten bunu kabul etmiyor. O ne yapiyor, tehdit ediyor, santajda buluyor. Bu millet bunlari görüyor, gördügü için de bunlara teneffür ile yaklasiyor, bunlarin hiçbir zaman sözlerinin sahici olmayacaginin netlestiginde görüyor. ‘ dedi.

Kaynak: İHA