Antalya'da 'Otizmli Çiftçiler Üretiyor' Projesi Basladi

Antalya'da otizmli bireylere tarimsal üretimi tanitmak amaciyla düzenlenen "Otizmli Çiftçiler Üretiyor" projesi basladi.

Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Dernegi ve Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi isbirligiyle düzenlenen projenin ilk etkinligi Ziraat Fakültesinde gerçeklesti.

Otizmli bireylere tarimsal üretimin nasil gerçeklestigini göstermek ve faaliyetlere katilimini saglamayi amaçlayan proje kapsaminda bir araya gelen bireyler, sebze fidelerini toprakla bulusturdu.

Etkinlige, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Bülent Uzun, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Dernegi Baskani Demet Çileli, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi üyeleri, otizmli bireyler ve aileleri katildi.

Etkinlikte konusan Toker, otizmli bireylerin, ailelerin ihtiyaçlarini karsilamak ve bireysel gelisimlerine katki saglamaya yönelik çalismalarini sürdüreceklerini dile getirdi.

Bu tür etkinliklerin farkindalik olusturmak açisindan önemli tasidigini ifade eden milletvekili Çelik ise, bireylerin gelisim, saglik ve gelecek gibi konularda yasayacaklari sorunlarla toplumun her kesiminin ilgilenmesi gerektigini belirtti.

Etkinlige katilmaktan büyük mutluluk duydugunu dile getiren milletvekili Mustafa Köse de, projeye katki sunan gönüllü kuruluslara tesekkür etti.

Akdeniz Otizm Spor Kulübü Dernegi Baskani Demet Çileli ise, proje süresince otizmli bireylerin aile üyelerinin de Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nde psikolojik destek uygulamalarina katilacaklarini bildirdi.

Kaynak: AA