Akyurt'un Hamarat Kadinlari Üretiyor

Ankara Akyurt Belediyesinin destegi ile kurulan Akyurt Hamarat Eller Tarimsal Kalkinma Kooperatifi’nde üretilen ürünler tüketiciler ile bulusmaya basladi.

Akyurt'un Hamarat Kadinlari Üretiyor
Akyurt Belediyesinin destegi ile kurulan Akyurt Hamarat Eller Tarimsal Kalkinma Kooperatifi’nin üreten kadinlari üretimi hizlandirdi. Kadin kooperatifi olarak kurulan kooperatifte tarimsal ürünlerin disinda el emegi sepet üretiliyor, ürünler sepetlerle tüketicilerin begenisine sunuluyor. Satis ofisinin de açilmasiyla faaliyetlerini hizlandiran kooperatife ilgi her geçen gün artiyor.

AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, ata tohumundan elde ettikleri sebze ve meyvelerle ürettikleri ürünleri tüketicilerle bulusturan Akyurt’un hamarat kadinlarini belediye Baskani Hilal Ayik ile birlikte ziyaret etti. Kadinlarla beraber el degirmeninde yarma ögüten Çam, ata tohumuna dikkat çekti. Çam, "Akyurt kisa zamanda çok hareketli günler yasamaya basladi ve öyle de devam ediyor. Belediye hizmetlerinin yaninda bu kooperatif gibi sosyal ve ekonomik bir alan olusturmayi da basardilar. Akyurtlu kadinlarin ürettiklerini Ankara’daki fuarlara katildigimiz için takip ediyoruz. Akyurt’ta da böyle bir satis ofisi ile ürünlerini pazarlayacaklari bir alana kavusmus oldular. Yerli tohumun önemini hepimiz biliyoruz. Saglikli ve güçlü bir tarim için yerli tohumu korumaliyiz. Hem çiftçilerimiz hem de üreten kadinlarimiz bunun bilincinde. Buradaki ürünler tamamen organik ve katkisiz. Ayrica üretim yöntemleri de tamamen geleneksel yöntemler. Bundan kopmamaliyiz. Disarida el degirmeninde yarma ögütme deneyimini de burada yasadik” diye konustu.

Akyurt’u tanittilar

Akyurt’un sanayisiyle öne çikmasinin yaninda tarimsal ürünlerde de ciddi bir üretim kültürü ve potansiyeli oldugunu söyleyen Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik ise kadinlarin ürettikleri ürünler ile ilçenin tanitimina katki sagladigini söyledi.

Ayik, "Akyurt Belediyesi olarak üreten kadinlarimizi bir çati altinda toplayip hem kendilerine hem de Akyurt’a katki saglayabilecekleri ortami olusturduk ve Akyurt Hamarat Eller Tarimsal Kalkinma Kooperatifi’nin kurulmasina öncülük ettik. Kooperatifin üretim alani tarimsal ve kültürel üretim. Geleneksel kislik kuru yiyeceklerimiz, ev yapimi pekmez, reçel, eriste makarna, dogal ürünler, meyveler, ahlat, aliç gibi çok göz önünde olmayan meyvelerden yapilan marmelatlar, örgü sepet, köy ekmegi, cografi isaret olan yöremize özgü tarim ürünleri, Akyurt’un adini fuarlara ve zincir marketlerin reyonlarina tasiyor. Meshur Teberik fasulyemiz çok bilinen büyük bir marketler zincirinin yiyecek reyonunda boy gösteriyor. Ankara’da bugüne kadar çok sayida fuarda yer alarak Bakanlarimizin, Milletvekillerimizin ve Ankara disindan gelenlerin ilgisini çekip, Ilçemizi tanitimina da önemli bir katkida bulundular. Emekleri için tüm kadinlarimiza tesekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Kaynak: İHA