Akyurt Millet Bahçesi'nde Agaçlar Dikiliyor

Akyurt Millet Bahçesi’nde çalismalar ilerledikçe tesisin genel görünümü ortaya çikmaya basladi. Agaçlarin toprakla bulusmaya basladigi ‘Akyurt Millet Bahçesi’ Ankara’nin ikinci en büyük millet bahçesi olma özelligi tasiyor.

Akyurt Millet Bahçesi'nde Agaçlar Dikiliyor
Ankara Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik çalismalari yerinde inceledi. Yüklenici firma yetkilileriyle sahada incelemeler yapan Baskan Ayik, millet bahçesindeki aktivite alanlarinin ortaya çikmaya basladigini ayni zamanda da agaçlandirma islemlerinin devam ettigini söyledi.



Akyurt’a hem devletin hem de belediyenin kaynaklari ile yeni donatilarin kazandirildigini kaydeden Baskan Ayik, "Akyurtlularin kapisindan girdigi andan itibaren sikilmadan vakit geçirebilecegi bir yasam alani olacak Millet Bahçesi’nde aktivite alanlari olusturuldu. Her alanda farkli etkinlikler yapilabilecegi için ilçemizin birçok alandaki ihtiyacini karsilayacak bu tesisi biz de sik sik ziyaret ediyoruz. Agaçlandirma çalismalari basladi" dedi.

Millet Kiraathanesi, Engelsiz Kütüphane, mescit, etkinlik çayiri, seyir terasi, büyük bir amfi tiyatro, çocuk oyun alanlari, zen bahçesi, yürüyüs yollari gibi birçok alanin bulundugu millet bahçesinin kisa zamanda tamamlanacagini söyleyen Ayik, "Yalniz eglence amaçli degil egitime, ögrenmeye dönük yapisiyla da dikkat çeken Millet Bahçesi genç yasli herkese hizmet edecek. Güzel bahçemizin Akyurt’umuza kazandirilmasinda destekleri nedeniyle basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Murat Kurum’a ve Bakanlik yetkililerine Akyurtlular adina sükranlarimi sunuyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA