19 Ekim Muhtarlar Günü

Kirsehir'de 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsaminda etkinlik düzenlendi.

Cacabey Meydani'nda Atatürk Anitina çelenk sunan muhtarlar, daha sonra Vali Ibrahim Akin'i ve Belediye Baskani Selahattin Ekicioglu'nu ziyaret etti.

Kentte bir otelde muhtarlar için düzenlenen yemekte konusan Vali Ibrahim Akin, muhtarlarin yerel demokrasinin en önemli yapi taslarindan oldugunu söyledi.

Seçimle is basina gelen muhtarlarin halkin temsilcileri oldugunu aktaran Akin, sunlari kaydetti:

"Muhtarlarimiz bir yandan vatandaslarimizin taleplerini üst mercilere iletirken bir yandan da devletimizin sefkat elini milletimize hissettirmektedirler. Bu sebeple sizler, devletimizin vatandasimiza dokunan en yakin eli olmaniz dolayisiyla mahallelerimizin ve köylerimizin gelismesi, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir sekilde vatandaslarimiza ulasmasi için isbirligi içinde çalismaya gayret gösteriyorsunuz. Muhtarlarimizin hizmet kalitesinin artirilmasina yönelik çalismalara devletimiz tarafindan mutlaka devam edilecektir. Ayrica, salgin sürecinde de sizlerle isbirligi içerisinde olduk. Gerek aldigimiz kararlarin uygulamaya geçmesinde gerekse evlerinde izolasyonda bulunan vatandaslarimizin ihtiyaçlarinin giderilmesinde üstün bir gayretle çalisma yaptiniz. Bugüne kadar yaptiginiz hizmetlerden dolayi hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum."

Belediye Baskani Selahattin Ekicioglu ve muhtarlar adina Ömer Köksal da konusma yapti.

Kaynak: AA