ULUTEK'ten Teknoloji Hamlesi

Ortaklari arasinda Uludag Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi, Büyüksehir Belediyesi ve Uludag Ihracatçi Birliklerinin bulundugu ULUTEK Teknopark, bölgesindeki firmalari sanayiciyle bulusturan ‘ULUTEK Partnerim Platformunu tanitmak için harekete geçti.

ULUTEK'ten Teknoloji Hamlesi
Üniversitelerin sahip oldugu gelismis insan gücünün kullanilmasi ve akademik bilginin ticarilestirilmesi maksadiyla çalismalarini sürdüren ULUTEK’in yöneticileri, Mustafakemalpasa’da Ticaret ve Sanayi Odasi, Ticaret Borsasi ve OSB yöneticileriyle bir araya geldi. toplantida ‘ULUTEK Partnerim Platformunda, sanayi ve girisimcilerin ihtiyaçlari dogrultusunda olusturacagi talepler masaya yatirildi.

ULUTEK Partnerim Platformunu anlatan ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Irfan Karagöz, teknoloji çagini Bursa’daki sanayici ile birlikte yakalamayi hedeflediklerini söyledi.



ULUTEK Partnerim projesinin firmalara yenilikçi bir çözüm ortagi oldugunu kaydeden Karagöz, “160’i askin isletmemizin yaninda ULUTEK Teknopark güvencesiyle sanayinin ürün ihtiyaci en hizli sekilde karsilanacak. Bursa sanayiini ileri teknolojiye yönelik bir yapiya kavusturarak ürün kalitesini ve standardini yükseltecek olan projemiz, üretim maliyetlerinin düsürülmesine de imkan saglayacak. Bölgemize ve Bursa’ya karsilikli deger katacak platformumuzu yayginlastirmak için desteklerimizi ve ziyaretlerimizi sürdürecegiz” dedi.

Paydaslarla fikir alis verisinin yapildigi toplantida, ‘ULUTEK Partnerim Platformunun ‘kazan-kazan’ modeliyle hareket ettigine dikkat çekildi. Sanayinin ihtiyaçlarinin yüksek kalite ve düsük maliyet prensibiyle giderilerek, Bursa sanayiinin yerlesik çözüm ortaklari ile is gelistirmelerine zemin saglanmasinin amaçlandigi kaydedildi.

ULUTEK Partnerim Platformunda, sanayi ve girisimcilerin ihtiyaçlari dogrultusunda olusturacagi taleplerin, ULUTEK Teknopark yönetimi tarafindan ön degerlendirmeden geçirildigi, talebin konuyla ilgili faaliyet gösteren ULUTEK firmalarina, akademisyenlere, ilgili paydas kurumlara yönlendirilerek, sanayici ve girisimcilerin ihtiyaçlarina cevap verilerek, yeni is birliklerinin saglanmasinin hedeflendigi ifade edildi.
Kaynak: İHA