Ordu'da Yetenekler Kesfedilecek

Ordu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan yürütülecek proje 7-13 yas arasi çocuklari kapsayan proje ile spora baslayip yetenekli bulunan sporculara, spor malzemesi destegi saglanacak.

Ordu'da Yetenekler Kesfedilecek
Projenin tanitim toplantisinda konusan, Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Genç, toplumun hizla yayginlasan teknoloji ve internet bagimliliginin günümüzde hizla yayildigini ve çocuklarin psikomotor gelisimleri için sosyal aktivite ve sportif etkinliklere ihtiyaç duyulduguna dikkat çekti. Genç, “Çocuklar, bütün gün boyunca evde saatlerce bilgisayar basinda oyun oynadigindan dolayi gelisiminde büyük ölçüde olumsuz yönde etki görülmektedir. Bu baglamda ‘Her çocuk bir yetenektir, yeter ki kesfedilsin’ slogani ile harekete geçirecegimiz projemiz yeni nesli harekete geçirecek olup, sporun gelismesini, genis tabana yayilmasini, saglikli bir nesil arzusu ve bununla beraber kötü aliskanliklari ve siddeti önleyerek sporun birlestirici gücünü kullanacagiz” dedi.

Genç, söyle devam etti: "Söz konusu projemiz dogrultusunda Ordu Ilimizin 19 Ilçesinde bizlere düsen görev ve sorumlulugu en iyi sekilde yerine getirerek ülkemizde sporu genç nesillere asilamak, gençlerin spora tesvik edilmesi, yeni yetenekler kazandirmak, sporculari dogru branslara yönlendirmek ve bunun sonucunda Sporcu Egitim Merkezlerine (SEM) ve Türkiye Olimpiyatlar Hazirlik Merkezlerine yeni sporcular kazandirmak en önemli hedeflerimizdir. Bu hedefler dogrultusunda projemizin en önemli hedef kitlesi olan gençlerimize sihirli dokunuslari antrenörlerimiz esliginde saglayip Yaz Spor Okulu faaliyetlerini zenginlestirip lisansli sporcu sayisini arttirarak kulüplerimize yeni yetenekler kesfetmeyi hedeflemekteyiz. Projede antrenörlerimiz ve spor uzmanlarimiz tarafindan yetenekleri kesfedilen sporculara en iyi sportif egitim alma imkâni saglayip, spor malzemesi destegi verecegiz.”

Genç, proje kapsaminda 100 antrenör, 20 spor uzmani, 1 spor psikologu, 1 spor fizyoterapisti, 1 beslenme uzmaninin görev yapacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA