Muhtarlar Günü'ne Dogru

Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, 19 Ekim Muhtarlari Günü dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Gürkan, mesajinda, demokrasi zincirinin ilk halkasi olan muhtarlarin ayni zamanda vatandaslarin devlete ihtiyaç duydugunda çaldiklari ilk kapi oldugunu belirtti.

Muhtarlarin toplumsal hayatin en önemli yapi taslarindan biri oldugunu vurgulayan Gürkan, özellikle belediyelerin vatandaslara hizmeti ulastirmasinda muhtarlarin öneminin büyük olduguna dikkat çekti.

Gürkan, Edirne'nin 24 mahallesinde ve köylerinde görev yapan muhtarlarin fedakarca çalistigini, belediye olarak muhtarlarla dayanisma içinde bulunduklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Yerel yönetimin temel taslarindan biri olan muhtarlarimizla dün de beraberdik, bugün de beraberiz, bundan sonra beraber olmaya, gelecege beraber yürümeye devam edecegiz. Bu anlamli ve özel günde muhtarlarimiza da önemli bir müjde vermek istiyorum. Edirne'mizin 24 mahallemizin muhtarlarini modern binalar ile bulusturacagiz. Simdiden Edirne'mize hayirli olmasini diliyorum. Hep birlikte aydinlik yarinlar için çalismaya, daha çok çalismaya devam edecegiz. Ülkemize ve kentimize hizmet için çalinmadik kapi, gidilmedik ocak, alinmadik gönül birakmayan demokrasinin gerçek temsilcisi muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum."

- AK Parti Il Baskani Iba'nin mesaji

AK Parti Edirne Il Baskani Belgin Iba, Muhtarlar Günü dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Iba, yaptigi yazili açiklamada, muhtarlarin, devletle vatandas arasindaki köprüyü en güzel sekilde kurmak için gün ve saat ayrimi gözetmeksizin çalistigini belirtti.

Vatandasa ulasma noktasinda en önemli irtibat noktalarinin muhtarlar oldugunu aktaran Iba, muhtarlarla dirsek temasi halinde çalisarak ortak amaç dogrultusunda vatandaslarin hak ettigi Edirne’yi insa etmek amacinda yol alacaklarini dile getirdi.

Muhtarlar Günü'nü kutlayan Iba, sunlari kaydetti:

"Cumhurbaskanimizin da dedigi gibi sizler bizim gören gözlerimiz, duyan kulaklarimizsiniz. Sizler bizim ayni zamanda sesimizsiniz. Vatandasa yardimci olmak, devletle vatandas arasindaki köprüyü en güzel sekilde kurmak için gün saat ayrimi gözetmeksizin çalisiyor olmaniz çok kiymetli. Bu anlamda, sizlerle dayanismamiz çok önemli. Bir mahallenin, köyün sakinlerinin, sosyal hayatlarindan tutun, birbirleriyle iletisimlerine ve devletle olan tüm islerine kadar, muhtarlarimiz o bölgelerde tam yetkilidir ve çok kilit bir pozisyondadir. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra bunun muhtarliga yansimalarinin da oldugu hepimizin malumu."

Muhtarlarin önemli bir görevi yerine getirdigini vurgulayan Iba, "Bizim sistemimiz ve anlayisimiza göre ilde vali neyse, mahallede ve köyde de muhtarlarimiz bizim için o derece kiymettedir. Bizlerin sorumlulugu, vatandaslarimiz ve hemsehrilerimizin sesine ulasmaktir. Bu noktada sizler bizim en önemli irtibat noktalarimizsiniz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA