Mobil Trafik Egitim Tiri Van'da

Içisleri Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi tarafindan ögrencilere trafik egitimi verilmesi amaciyla hayata geçirilen proje kapsaminda hazirlanan mobil trafik egitim tiri Van’a geldi.

Mobil Trafik Egitim Tiri Van'da
Içisleri Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan ‘Mobil Trafik Egitim Tiri ile Yürütülecek Egitim Faaliyetlerine Iliskin Egitim Isbirligi Protokolü’ kapsaminda kente gelen egitim tiri, Il Emniyet Müdürlügü bahçesinde faaliyetlerine basladi.

Van’da egitim gören ilkokul ögrencileri, tirin içinde hazirlanan mobil sinifta trafik egitimi, trafik isleyisi, dikkat etmeleri gereken kurallar hakkinda egitim aldiktan sonra özel olarak hazirlanan alanda akülü araç kullandi. Ögrenciler trafikte karsilasabilecekleri durumlari uygulamali olarak tecrübe etti. Mobil egitim tirinda trafik konusunda ögrencilere trafik kurallariyla ilgili bilgiler verildi.

Burada konusan Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, çocuklarin ailelerini sigarayi birakmaya zorladigi gibi trafikte de aldiklari egitimle ailelerine örnek olacagini söyleyerek, “Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü trafik egitim tiri bölgemizi dolasmakta. Çocuklarin trafik dedektifi olmalari konusunda anne-babalarin araç kullanirken, kurallara uymalari konusunda bilinçlendirme çalismasi yapiliyor. Su an Il Emniyet Müdürlügümüzün bahçesinde okuldan gelen çocuklara hem tirin içinde hem de bahçede trafik taramasi yapilarak bir egitim verilmektedir. Bu anlamli çalismanin en güzel tarafi ise çocuklar çok istekli ve inaniyorum Türkiye’de çocuklar nasil ebeveynlerini sigara birakmaya zorladilarsa, trafik kurallarina da çocuklarimizin sayesinde uyulacak. Bu hizmetten dolayi Içisleri Bakanligimiza ve Emniyet Genel Müdürlügümüze, bunun yani sira projede görev alan arkadaslarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Van Il Emniyet Müdürlügünde düzenlenen programa Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Tevke, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Il Emniyet Müdürlügüne bagli birim amirleri ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA