Manisa'da Iklim Ve Eylem Plani Çalismalari Basladi

Iklim degisikligi ve kurakliga karsi önemli bir adim atarak ’Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Eylem Plani’ çalismalarina baslayan Manisa Büyüksehir Belediyesi, proje kapsaminda kurum ve kuruluslarin katilimi ile paydas bilgilendirme çalistayi gerçeklestirdi. Programa katilan Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçinkaya, “Iklim degisikliginin etkilerini açikça yasamaya basladigimiz bu dönemde sehrimizi bu etkilere karsi dirençli kilabilmek için yol haritamizi belirlemek öncelikli hedefimizdir” ifadelerinde bulundu.

Manisa'da Iklim Ve Eylem Plani Çalismalari Basladi
Manisa Büyüksehir Belediyesi, kuraklik, asiri yagislar, taskinlar ile kentsel isi adasi etkisi konularinda, Manisa’nin karsi karsiya oldugu tehditler ve alinmasi gereken önlemlerle ilgili ‘Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Eylem Plani’ çalismalarina basladi.

Proje kapsaminda, Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçinkaya, Büyüksehir Belediyesi Daire Baskanlari, kurum ve kuruluslarin katilimi ile BESOT Konferans Salonu’nda paydas bilgilendirme çalistayi gerçeklestirildi.

Programin açilis konusmasini yapan Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçinkaya, “Sehrimizin sürdürülebilir ve iklim degisikligine dirençli bir sehir olmasi yolunda sürdürülebilir enerji ve iklim degisikligi eylem plani hazirliklarina Avrupa Birligi ve Dünya Bankasi finansal ve teknik destegi ile Ilbank Koordinatörlügünde baslamis bulunmaktayiz. Hedefimiz sehrimizde 2030 yilinda mevcut duruma kiyasla yüzde 40 emisyon salinimini azaltmaktir. Iklim degisikliginin etkilerini açikça yasamaya basladigimiz bu dönemde sehrimizi bu etkilere karsi dirençli kilabilmek için yol haritamizi belirlemek öncelikli hedefimizdir. Bu yolda siz paydaslarimizin destegi çok kiymetlidir. Özellikle mevcut durumu analiz edebilmemiz için hizli ve güvenli bir sekilde veri toplanmasi çok önemlidir. Bu konuda desteginizin tam olacagina güvenmekteyiz” dedi.

Yalçinkaya’nin konusmasinin ardindan projenin yürütülecegi sirket ve ilgili kurum yetkilileri tarafindan sunum gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA