GAÜN'den Dev Is Birligi Protokolü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Adiyaman Üniversitesi (ADYÜ) ile Besni Belediyesi arasinda “Suriyeli Yetiskin Bireylerin Türkçe Egitimi ve Istihdami” isbirligi protokolü imzalandi.

GAÜN'den Dev Is Birligi Protokolü
Üç kurumun teknik, bilimsel ve akademik destegiyle Besni’de yasayan Suriyeli yetiskinlerin Türkçe ögrenimi ve istihdama katilimlarinin amaçlandigi protokol geregi, GAÜN TÖMER, GAÜN Göç Enstitüsü ve ADYÜ TÖMER araciligi ile Türkçe egitimiyle becerilerine göre mesleki egitimlerin verilecegi bildirildi.

Besni Recep Tayyip Erdogan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen protokol imza töreninde konusan Besni Belediye Baskani Mehmet Emre imzalanan protokolün paydas kurumlar ve vatandaslar adina hayirlara vesile olmasini dileyerek,GAÜN ve ADYÜ ile birlikte böyle bir projede isbirligi yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarini söyledi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin ise konusmasinda,birlikte çalismaktan güç dogacaginin vurgusunu yaparak, önemli ve heyecan verici bir projenin altina imza attiklarini belirtti.

Prof. Dr. Özaydin, “Bilgi toplumunda yasiyoruz. Dolayisiyla bilgi alisverisi yapmak zorundayiz. Ürettigimiz bilgileri toplumla paylasmak istiyoruz. Isbirligimizin egitim ve istihdam anlaminda önemli kazanimlari beraberinde getirecegini ümit ediyorum. Ümitsiz tablolari göz ardi edip, gençlerimizin azimli çalismalariyla ülkemizin bilim alaninda önemli noktalara geleceginden hiç süphem yok. Gelecek, hep birlikte Türkiye’mizindir, bundan emin olabilirsiniz. Adiyaman Üniversitesi’yle birlikte gerçeklestirecegimiz isbirliginden dolayi memnunum’’ seklinde konustu.

ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut da imzalanan protokol geregi Suriyeli kardeslerimizin Türkçe ögrenerek ülkemize entegrasyonunu kolaylastirmak ve istihdamlarina katki sunmayi hedeflediklerini belirtti.

Prof. Dr. Turgut konusmasinin devaminda, ’’Adiyaman Üniversitesi olarak bu ve benzeri projelerin altinda imzamizin olmasi onur vericidir. Özellikle Besni ilçemizde ikamet eden göçmenlerin ülkemize entegrasyonu, egitimleri ve istihdami için kisa süre içerisinde hummali bir çalismanin içerisine girecegiz. Sahsim ve Üniversitem adina proje paydaslari ve destekçilerimize simdiden tesekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemiz, ilimiz ve ülkemiz menfaatleri dogrultusunda her türlü proje ve destege katki sunmaya haziriz. Türkiye’nin önemli egitim kurumlarindan biri olan Gaziantep Üniversitesi ve ilçe belediyelerimizle de isbirliklerimizin devam edeceginin altini çizmek istiyorum’’ ifadelerini kullandi.

Imza törenineGAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Besni Belediye Baskani Mehmet Emre, GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Balat, Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Evin, GAÜN Göç Idaresi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynel Özlü, GAÜN TÖMER Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Ahmet Özpay ve ADYÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Türker Baris Bulduk katildi.

Kaynak: İHA