Edirne'den Kisa Kisa

Trakya Üniversiteler Birligine üye üniversitelerin is birliginde "Diyar-i Rum'dan Rumeli'ye Üç Gönül Eri: Haci Bektas-i Veli, Yunus Emre, Ahi Evran" baslikli panel düzenlendi.

Trakya Üniversitesinden yapilan açiklamaya göre, çevrim içi düzenlenen panelde Türk dil, kültür ve medeniyet tarihinde önemli bir yere sahip üç mümtaz sahsiyetin hayati, çok yönlü kisiligi ve eserleri ile ele alindi.

Panelin açilis ve selamlama konusmasini yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, güzel ahlak sahibi olmanin bir ögreti bir gönül ve sabir isi oldugunu dile getirdi.

Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Sahin ve Trakya Üniversiteler Birligi Dönem Baskani, Kirklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Sengörür de birer açilis konusmasi yapti.

Panelde açilis konusmalarinin ardindan Istanbul Kültür Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal, " Fütüvvetnâmelerdeki Kissalarin Diliyle Ahilik ", Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hasim Sahin, “Yunus Emre'nin Hayati ve Tesirleri" baslikli sunum yapti. Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Fahri Maden ise "Hikmet Kapisi Haci Bektas Veli'nin Hayati, Eserleri ve Fikirleri" baslikli birer konusma gerçeklestirdi.

- MHP heyeti dolu vuran köyleri ziyaret etti

MHP Edirne Il Baskani Zakir Tercan ve beraberindeki heyet, Ipsala ilçesinde dolunun zarar verdigi köyleri ziyaret etti.

Partiden yapilan açiklamaya göre, MHP heyeti Saricaali, Sultan ve Balabancik köylerini ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi.

Çiftçilere geçmis olsun dileklerini ileten Tercan, bölgede yaklasik 13 bin dönüm çeltik arazisinin zarar gördügünü belirtti.

Doludan zarar gören köylerin afet bölgesi ilan edilmesi gerektigini belirten Tercan, sunlari kaydetti:

"Çiftçimizin, Köylümüzün derdi bizim derdimiz. Sikintisi bizim sikintimiz. Yapmis oldugumuz görüsmeler neticesinde: Sikintilari, dertleri, istekleri genis kapsamli analiz raporu yazarak ilgililere iletecegimizi ifade ettik. MHP olarak üzerimize her ne düsüyorsa fazlasiyla yapmaya gayret edecegiz. Hayirli sonuca varmak için mücadele edecegiz."

- TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Tüzün Kuzey Makedonya'da bilimsel etkinlere katildi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Melihat Tüzün, Kuzey Makedonya Üsküp Uluslararasi Balkan Üniversitesi Sanat ve Tasarim Fakültesi tarafindan düzenlenen "GIRIH 2021" baslikli bilimsel sempozyum ve "Sanat Kolonisi"ne katildi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Sanat Kolonisi etkinliginin ilk gününde Karadag, Bulgaristan, Türkiye, Makedonya ve Sirbistan’dan gelen 10 sanatçi, 3 gün boyunca eserler üretti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Prof. Melihat Tüzün, GIRIH 2021’e katilmaktan duydugu memnuniyeti belirtti.

Basarili bir organizasyon düzenlendigini aktaran Tüzün, "Sempozyum boyunca sanatçilar ve etkinlikle birebir ilgilenen Sanat ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Dzemil Bektovic ve Yeni Pazar Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Fehim Huskovic basta olmak üzere organizasyon ve çeviride çok önemli destegi olan Ars. Gör. Nazli Can’a misafirperverlikleri için çok tesekkür ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA