Denizli Kitaba Doydu

Denizli Büyüksehir Belediyesi 4. Kitap Fuari rekor katilimla tamamlandi. 10 günde 334 bin 227 ziyaretçi agirlayan fuarda 250 yayinevi ile 350 yazar Denizlililerle bulustu. Fuarin son gününde de hemsehrilerini yalniz birakmayan Baskan Zolan, "Belediyecilik hizmetlerimizin yani sira sosyal ve kültürel projelerimizle de gelecegimize yatirim yapiyoruz" dedi.

Denizli Kitaba Doydu


Denizli Büyüksehir Belediyesinin pandemi nedeniyle 2,5 yil aradan sonra 4.’sünü düzenledigi Ege’nin en büyük kitap fuari tamamlandi. Denizli Büyüksehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (EGS) 8-17 Ekim tarihleri arasinda gerçeklestirilen fuari bu yil 334 bin 227 kisi ziyaret etti. Prof. Dr. Önder Göçgün’ün onur konugu oldugu fuarda vatandaslar imza günleri ve söylesilerde Türkiye’nin en ünlü yazarlari ile bir araya gelme imkani buldu. 250 yayinevi ile 350 yazarin katildigi etkinlikte Ilber Ortayli, Bahadir Yenisehirlioglu, Hayati Inanç, Prof. Dr. Tarik Baykara, Mustafa Balbay, Isik Kansu, Hatice Kübra Tongar, Metin Hara, Emine Senlikoglu, Sinan Yagmur, Beyza Alkoç, Emine Senlikoglu, Baris Murat Yagci, Fatih Duman, Yusuf Asal, Kübra Kiraz, Sümeyye Demirkan, Köksal Genç, Ekin Siar Baloglu, Gamze Aydeniz ve Serdar Tuncer gibi çok sayida yazar okurlariyla bulustu.

Denizlili yazarlar bas kösede

Sehir disindan fuara katilan yazarlarin yani sira Denizlili yazarlar fuarda kendilerine ayrilan özel alanda yerlerini aldi ve sevenleri ile bir araya geldi. Denizli Büyüksehir Belediyesi Kültür Yayinlari yazarlari da kitaplarini okurlari için imzalarken fuarda pandemi tedbirlerinin alindigi, maske, mesafe ve hijyen kurallarina dikkat edildigi görüldü.

Denizlililerin yani sira fuara sehir disindan da yogun ilgi gösterilirken ünlü yazarlarin imza stantlarinin önünde uzun kuyruklar meydana geldi. Fuara katilan yazarlar Denizlililerin kitaba olan ilgisinden övgüyle bahsederek organizasyona ev sahipligi yapan Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’a tesekkür etti.

Baskan Zolan hemsehrilerini yalniz birakmadi

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan fuarin son gününde de hemsehrilerini yalniz birakmadi. Bir süre fuari gezen Baskan Zolan, kitapseverler ve yazarlarla bir araya geldi. Fuardan son derece memnun olan vatandaslar ve yazarlar Baskan Zolan’a tesekkür ederek organizasyonun uzun yillar sürmesini temenni etti. Denizli’nin kitabi çok özlediginin yogun katilimdan net bir sekilde görüldügünü belirten Baskan Zolan, "Belediyecilik hizmetlerimizin yani sira sosyal ve kültürel projelerimizle de gelecegimize yatirim yapiyoruz. Çocuklarimiz, gençlerimiz okusunlar, bu dönemde yogun bir sekilde kullanilan dijital hayattan bir nebze de olsa uzaklassinlar, gerçek hayatla, bizi biz yapan degerlerimizle de bulussunlar istiyoruz. Çok sükür bu fuarla buna büyük katkida bulunduk. Insallah seneye fuarimizin 5’incisi ile bulusuruz. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA