Avrupa Borsalari Düsüsle Açildi

Avrupa borsalari, haftanin ilk gününe düsüsle basladi.

Açilisin ardindan Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,55 deger kaybederek 466,80 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,28 düsüsle 15.543 puan oldu.

Ingiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,10 azalisla 7.227 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,83 düsüsle 6.672 puanda ve Ispanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,53 düsüsle 8.950 puanda bulunuyor.

Avro/dolar paritesi, 1,1580 seviyesinden islem görüyor.

Geçen hafta Avrupa Merkez Bankasi (ECB) Baskani Christine Lagarde ve Ingiltere Merkez Bankasi (BoE) Baskani Andrew Bailey'in farkli enflasyon degerlendirmeleri dikkati çekti.

Hafta sonu yaptiklari açiklamalarda, ECB Baskani Lagarde enflasyonun geçici oldugunu ve ECB'nin destekleyici para politikasi durusunu sürdürecegini belirtirken, BoE Baskani Bailey enflasyon baskilarinin önüne geçmek için gerektigi takdirde harekete geçebileceklerini aktardi.

Analistler, bir süredir Avrupa'nin gündeminde bulunan dogal gaz fiyatlari ile birlikte tedarik zincirindeki sikintilarin mal ticaretinde sebep olabilecegi olasi gecikmelerin, Avrupa'da enflasyon endisesini besleyen unsurlar olmaya devam ettigini bildirdi.

Bu endiselerle pay piyasalarinda saticili bir seyir izlendigini ifade eden analistler, bugün ABD'de açiklanacak sanayi üretimi ve kapasite kullanim orani verilerinin yani sira ABD Merkez Bankasi yetkililerinin açiklamalarinin takip edilecegini kaydetti.

Kaynak: AA