Artvin'den Mugla'ya Ustalar Bulustu

Bünyesinde Ahi Enstitüsü’nü barindiran Dünya Esnaf Sanatkarlar Dernegi’nin Içisleri Bakanligi ile birlikte yürüttügü "Anadolu’nun ahisiyiz Dört bir koldan Türkiye’yiz " projesi kapsaminda Artvin Yusufeli’nin ünlü biçak ustasi Muzaffer Tunç Mugla’nin Fethiye ilçesindeki Dastar ustasi Yadigar Özdes’i ziyaret etti.

Artvin'den Mugla'ya Ustalar Bulustu
Muzaffer Tunç ziyaretle ilgili olarak, “Yusufeli belediyesi basta olmak üzere Yusufeli halkinin selamlarini getirdim. Burada olmak ve projede yer almak çok güzel. Göz nuru Dastar dokumaciligi insanin ruh güzelligini yansitiyor" dedi.

Dastar Ustasi Yadigar Özdes esi Cavit Özdes ile birlikte misafirini karsilarken ona Dastar dokumaciligi hediye ettiler. Yadigar özdes unutulmaya yüz tutmus dastar dokumaciliginin belgesele konu edilmesinden çok mutlu oldugunu söyleyerek Dünya Esnaf Sanatkarlar Dernegi’ne ve Ahi Enstitüsü’ne tesekkür etti. Biçak ustasi Muzaffer Tunç Dastar ustasi Yadigar Öznes’e üzerinde Iznik çini islemelerinin bulundugu bir tabak hediye etti.

Belgeseller çok begenildi

Fethiye’nin Yesilüzümlü köyünde düzenlenen törende Dastar dokumaciligi ilgili hazirlanan Yadigar Özdes’i konu alan "Dastar Ustasi" belgeseli ile Yusufeli biçakçiligini anlatan Muzaffer Tunç’u konu alan "Yusufeli’nin Biçak Ustasi" mini belgeselleri izletildi. Belgesellerin yönetmeni Ibrahim Demirkan "farkli illerde yaptigimiz çekimlerde sunu gördük. Ustalarimiz esnafimiz gerçekten Çok yetenekli estetik ve kalite olarak çok güzel isler çikartiyorlar. Bu genis zenginligi birbiriyle tanistirmak bir sinerji olusturmak için yaptiklari isleri çektik Karsilikli ziyaretlerde izletilen bu videolari sadece kendileri degil çevre esnafi dostlari yakinlari da izledi. Herkesin çok memnun oldugunu yüzlerinin gülümsedigini görmek bizi de ziyadesiyle memnun etti."

Projenin 3. ayagi 21 Ekim 2021 Persembe günü Yusufeli Belediyesi’nin ev sahipliginde Yusufeli’nde yapilacak. Projenin 4 ve son ayagi ise Hakkari Valiligi ve Hakkari Üniversitesi’nin katkilariyla Hakkari Hakkari’de okuyan üniversite ögrencilerinin katilimiyla ekimin son haftasi gerçeklesecek.
Kaynak: İHA