Sivas'ta Mevlit Kandili Mesajlari

Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Baskani Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, Mevlit Kandili dolayisiyla mesaj yayimladi.

Mesajinda, Mevlit Kandili'nin insanliga hakki, hakikati, adaleti, merhameti anlatan, hukuku, hikmeti ve güzel ahlaki gösteren son peygamber Hz. Muhammed'in dünyaya tesrif ettigi gece oldugunu belirten Ayhan, "Peygamberimizin örnek sahsiyetini ve güzel ahlakini tanimaya, getirdigi evrensel çagriyi anlamaya ve bütün bunlarin özünde barindirdigi ruhu çagimiza tasimaya, onun sevgisi etrafinda birlesmeye çalismaliyiz. Sivasli hemserilerimizin, aziz milletimizin ve Islam aleminin Mevlid gecesini tebrik ediyor, Rabbimizden bizleri kulluk ve iyilik üzere daim kilmasini niyaz ediyorum." ifadelerini kullandi.

Bilgin de Mevlit Kandili'nin Hz. Muhammed'in dünyayi sereflendirdigi gece oldugunu hatirlatarak, tüm Islam aleminin kandilini tebrik etti.

Hz. Muhammed'in hayati boyunca tüm insanlara merhametle yaklasmis oldugunu aktaran Rektör Yildiz ise adalet, baris, sevgi, saygi ve kardeslik gibi duygularin onun telkini ile hayat buldugunu kaydetti.

Kaynak: AA