Mikroçip Üretim Devi TSMC Japonya'da Fabrika Kuracak

TMSC Üst Yöneticisi Wei: 'Projeye destek vermemiz için kuvvetli taahhütler aldik' Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakani Hagiuda Koiçi: 'Yariiletkenlerin yerel üretimine olanak taninmasi oldukça önemli'.

Mikroçip üretim sektörü liderlerinden Taiwan Semiconductor (TSMC) Japonya'da 2022'de ileri düzey çip imalat fabrikasi kuracak.

Çevrim içi bir yatirim konferansinda konusan Tayvan merkezli TSMC Üst Yöneticisi (CEO) C. C. Wei yeni yatirimina degindi.

Japonya'ya 2022'de ileri düzey mikroçip imalat fabrikasi kuracaklarini, tesisin 2024'te hizmete girecegini belirten CEO Wei "Hem Japon hükümetinden hem de müsterilerimizden bu projeye destek vermemiz için kuvvetli taahhütler aldik." dedi.

Wei, firmanin, üretim tesislerinin küresel ölçeginin genisletilmesiyle, hem kabiliyetlerinin artacagini hem de müsterilerinin ihtiyaçlarini karsilayacagini belirtti.

Kyodo ajansinin haberine göre, Japonya Basbakani Kisida Fumio yeni fabrikanin, ülkesinin "ekonomik güvenligine" katki verecegini kaydetti.

Basbakan Kisida, TSMC'nin yaklasik 1 trilyon yen (8,8 milyar dolar) yatirim yapacagi projeye, Japon hükümetinin de mali destek verecegini açikladi.

Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakani Hagiuda Koiçi de "Yari iletkenlerin yerel üretimine olanak taninmasi oldukça önemli." ifadelerini kullandi.

Japon elektronik devi Sony ile isletilmesi planlanan üretim tesisi otomobil dahil çesitli sahalarda yari iletken çip tedarik açigini kapatmayi hedefleyecek.

Buna göre TSMC yeni fabrikasini, güneybatidaki Kumamoto eyaletinin Kikuyo bölgesinde Sony'e ait imaj sensör tesislerine bitisik yere kurmayi planliyor.

TSMC bu fabrikada, otomobil ve tüketici elektroniginde kullanilan 22 ve 28 nanometrelik çipler imal edecek.

Kaynak: AA