Aydin En Iyi 7. Il Oldu

Pandemide en güvenli kentlerden arasinda yer alan Aydin’da bu hafta vaka sayilarinda yüzde 4 oraninda bir artis yasanirken, illere göre haftalik vaka sayisi tablosunda ise bu hafta da en az artis yasanan 7. il oldu.

Aydin En Iyi 7. Il Oldu
Tüm dünyayi etkisi altina alan ve ülkemizde de görüldügü günden bu yana 64 binin üzerinde vatandasin hayatini kaybetmesine neden olan koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Normallesme sürecinin ardindan Aydin’da siki tedbirler alinmaya devam ederken, Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açikladigi, illere göre haftalik koronavirüs vaka sayilari tablosunda il genelinde bu hafta artis yasandi. Vaka sayisi en düsük iller arasinda yer alan Aydin’da geçtigimiz hafta yüzde 1 oraninda artis göstererek yüz binde 47,09 olan vaka sayisi bu hafta yüzde 4 oraninda artis yasayarak yüz binde 49,24 olarak gerçeklesti. Illere göre haftalik vaka sayisi tablosuna bakildiginda ise Aydin, bu hafta en az vaka görülen il olarak 7. sirada yer aldi.

“Günlük vaka sayisi 78 oldu”

Aydin Valiligi ve Aydin Il Saglik Müdürlügü koordinesinde yapilan çalismalar ve alinan tedbirlerin yani sira vatandaslarin asiya erisebilirligi konusunda da örnek çalismalar yapilmaya devam ederken, Aydin hem pozitif vakalarda hem de asilanma yüzdelerinde en iyi iller arasinda yer almaya devam ediyor. Haftalik vaka sayilarinin açiklanmaya baslandigi ilk günlerden bu yana il genelinde alinan tedbirler etkisini göstermis, günlük vaka sayisi 10’a kadar düsmüstü fakat ülke genelindeki normallesme sürecinin ardindan yasanan artislar Aydin’i da etkiledi. Saglik Bakanligi tarafindan açiklanan tablo kapsaminda yapilan hesaplamalara göre 2 - 8 Ekim tarihleri arasinda Aydin’da günde ortalama 78 vaka görülürken, bu rakam bir haftada 550’ye ulasti. Geçtigimiz hafta ortalama 75 olan günlük vaka sayisi ise bu hafta 78’e yükseldi.

Haftalik vakalar ile ilgili açiklama yapan Saglik Bakani Fahrettin Koca; “2-8 Ekim arasinda, 100.000 kisi içinde bir haftalik toplam yeni Covid-19 vaka sayisi il bazinda neydi? Yasadiginiz, gidip geldiginiz ildeki durumu haftalik insidans haritamizdan ögrenebilirsiniz” dedi.

Kaynak: İHA