Tosya'da Restore Edilen Cami Ibadete Açildi

Kastamonu Vakiflar Bölge Müdürlügü tarafindan Tosya'da restore edilen Seyh Ismail Rumi Camisi düzenlenen törenle ibadete açildi.

Hocaimat Mahallesi'nde bulunan cami önünde düzenlenen törende konusan Kastamonu Valisi Avni Çakir, Kastamonu'nun tarih ve doga sehri olmasinin yaninda ayni zamanda bir inanç sehri de oldugunu belirtti.

Kastamonu'nun her anlamda çok güçlü medeniyetin izini tasidigini anlatan Çakir sunlari söyledi:

"Bugün de burada bunun en son örneklerinden bir tanesindeyiz. Özellikle 2004 yilindan itibaren Vakiflar Bölge Müdürlügümüz Kastamonu özelinde, tüm ülkemizde oldugu gibi çok yogun bir çalisma içinde. Su an bile il merkezinde 4'e yakin camimizde restorasyon çalismalari devam ediyor. Insallah iki tanesini önümüzdeki ay içinde hizmete açacagiz. Vakiflar Bölge Müdürlügümüz, atalarimizin, ecdadimizin yadigarlarini birer birer güçlü bir sekilde ayaga kaldiriyor. Kastamonu'nun özellikle inanç turizmi alaninda da, çok ciddi bir cazibe merkezine bu eserler katki sagliyor. Kastamonu'da bu anlamda 185 adet tescilli eserimiz var. Ibadete tekrar açacagimiz Seyh Ismail Rumi Camisi'nin hayirli ugurlu olmasini diliyorum."

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik son 10-15 yildir tarihi eserlerin yeniden ayaga kaldirilmasi noktasinda Kastamonu'da çok büyük adimlar atildigini söyledi.

Kastamonu'nun zengin tarihi geçmisinin bulundugunu ifade eden Çelik, "Geçmisimize sahip çikma adina bu eserlerin ayaga kaldirilmasi, tekrar islevsel hale getirilmesi, hem Kastamonu'da yasayan bizleri çok memnun ediyor. Hem de emin olun disaridan Kastamonu'yu gezmeye, görmeye gelen herkes, 'ne kadar derin bir geçmisiniz var, ne kadar derin kültürünüz var' diye bizlere ifade ediyorlar. Insallah bu ve benzeri eserleri, yenilenmis, restore edilmis, haliyle, halkimizin, hemserilerimizin hizmetine sunmaya devam edecegiz. Seyh Ismail Rumi Camiimizde gerçekten çok güzel olmus. Hayirli ugurlu olsun." ifadelerini kullandi.

Kastamonu Vakiflar Bölge Müdürü Erdal Pinar da Seyh Ismail Rumi Camisi'nin restorasyonu hakkinda bilgiler verdi.

Tosya Müftüsü Halil Ibrahim Sabirli'nin yaptigi duanin ardindan kurdele kesildi.

Kaynak: AA