Hasankeyf'te Turizm Platformu Toplantisi Düzenlendi

Batman’in Hasankeyf ilçesinde turizm platformu toplantisi yapildi. Hasankeyf Uygulama Otel’de yapilan toplantida ilçenin tanitimi ve turizm odagi haline getirilmesi için yapilacak çalismalar ele alindi.

Hasankeyf'te Turizm Platformu Toplantisi Düzenlendi
Toplantiya Hasankeyf Kaymakami Senol Öztürk, Batman Üniversitesi Rektörü Idris Demir, DIKA Genel Sekreteri Ahmet Alanli, Il Kültür ve Turizm Müdürü Ihsan Aslanli katildi.

Toplantida konusan Batman Valisi ve Belediye Baskan Vekili Hulusi Sahin, Hasankeyf’in büyüyüp, serpilip güzellestigini söyledi.

Vali Sahin, Hasankeyf’in turizm anlaminda ciddi bir potansiyeli oldugunu ifade etti.

Sahin, ‘’Hem iç hem dis turizmde ciddi beklentilerimiz var ve her geçen gün bunlar gerçeklesiyor. Bu tür platformlar turizmin ilgisini dogru yöne yönlendirme anlaminda ve geçmis dönemlerde eski Hasankeyf’te yapilan hatalarin tekrarlanmamasi anlaminda çok degerli ve kiymetli. Biraz önce ilçe kaymakamimiz birçok projeyi kisa kisa görselleri ile paylasti. Bu projelerin tamaminda ben bir sekilde yer aldim. Bunlarin hiç biri abarti projeler degil ve hiç biri gerçeklesmeyecek projeler degil. Nitekim bazi projeler insaat halinde ve kisa zamanda hizmete girecektir. Bir de devasa bir millet bahçesi var. O da Hasankeyf’e çok büyük katkilar saglayacak. Valilik olarak hazirlamis oldugumuz projelerin finansmani ile ilgili çalisiyoruz. Bunlar kisa zaman içerisinde çözümlenip Hasankeyf turizmine o projelerin hepsi birer birer katki saglayacak. Uygulama otelimiz ve yüksekokulumuz Cumhurbaskanimizin fikridir. Cumhurbaskanimiz ‘’buraya bir meslek yüksekokul ve uygulama otel yapin’’ diye talimat verdi ve onun talimati dogrultusunda yapildi. Suan otelde bulunan 49 yatak sayisi tüm Hasankeyf’in de yatak kapasitesi. Onun üzerine özel sektörümüz daha tek bir oda bile yüklemis degil. Buradan da çagrida bulunuyorum. Buranin mimari dokusuna uygun oteller yapsinlar. Çünkü turizm öyle ya da böyle yatak kapasitesi demektir. Öyle ya da böyle bir sosyal tesis, lokanta bir turizm tesisi demektir. Eger tesisiniz yoksa turizminiz de yok demektir. Bu yüzden bizim uygulama oteli bir örnektir ve baslangiçtir. Özel sektöründe hizli bir sekilde tesislesmeye gitmeleri gerekiyor ki Hasankeyf’e gelen turistlerin ihtiyaçlarini karsilayabilelim. Bu konuda özel sektöre ciddi görevler düsüyor’’ dedi.



“Masterchef sefi Hasankeyf’te agirlayacagiz”

Sadece Batman Valiligi olarak degil Batman Belediyesi olarak da Hasankeyf’e çok ciddi destekler verdiklerini aktaran Sahin, 28 Ekim Persembe günü Masterchef Sefi Hasankeyf’te agirlayacagini dile getirdi. Vali Sahin, ‘’Mesela biz bir deniz ulasim mühendisi istihdam ettik. Her ne kadar Batman’da deniz yok deseler de biz aslinda o kardesimizi Hasankeyf için tahsis etmistik. Buradaki tüm tekne ulasimi sistemini o kardesimiz çalisarak olusturdu. Ayni sekilde sizin aritma tesisinizi tüm teknik destegini Batman Belediyesi verdi. Daha önce de imar konusunda destekler verdik. Çünkü biz suna inaniyoruz. Batman artik büyüksehir olmaya yaklasmis bir sehirdir. Dolayisiyla Batman Belediyesinin ilgisinin Hasankeyf’te olmasindan daha dogal bir sey olamaz. Daha da fazla yapmasi gerekir. Ilerde yapacaktir, yapmalidir. Gerek Batman Valiligi gerekse de Batman Belediyesi Hasankeyf’in tanitimindan diger sorunlarina kadar her konuda sorumluluk almaya devam edecektir. Bir misafirimizi de agirlayacagiz. 28 Ekim Persembe günü Masterchef Sefi misafir edecegiz Hasankeyf’te. Burada programlarini yapacaklar. Bu da Hasankeyf’in tanitimi açisindan da faydali olacaktir. Benzeri çalismalarimiz devam edecektir. Aslinda çok güzel projelerimiz vardi. Baraj gölü üzerinde bir konser planlamistik, bir su festivalini planlamistik. Bunlar pandemiye takildi. Ama artik önümüz açik. Önümüzdeki ilkbaharda çok güzel bir Hasankeyf su festivali düzenlemeyi düsünüyoruz. Hasankeyf sadece Hasankeyfliler ya da Batmanlilar için önemli degil. Hasankeyf bir dünya mirasidir. Hasankeyf’e ne yapsak azdir. Tüm projelerimiz de yeni gelistirecegimiz projeler de Hasankeyf’i dünyaya tanitmak için çalisacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA