Tunceli Sonbaharda Görsel Sölen Sunuyor

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde sonbaharda yasanan renk cümbüsü kartpostallik görüntüler olusturdu.

Tunceli Sonbaharda Görsel Sölen Sunuyor
Türkiye’de sonbahar mevsiminin en iyi yasandigi yerlerden olan Tunceli’nin Pülümür ilçesi ormanlari, bu sene de renklere boyandi. Ormanlar, içerisinde bulunan mese, ceviz, kavak, badem, karaagaç, çam ve yemis agaçlarinin farkli tonlardaki

renkleriyle adeta bir görsel sölen sunuyor. Ormana gelen dogaseverler ve fotografçilar, bölgede bir yandan bol oksijenli havayi solumanin keyfini yasarken, diger yandan da bol bol fotograf çekerek manzarayi ölümsüzlestiriyor.

Pülümür’deki doga harikasinin hiçbir yerde olmadigini belirten Kazim Dikmen isimli vatandas, "Böylesi ne Karadeniz’de, ne Ege’de ne de güney bölgelerimizde vardir. Sonbahar gelince ormanda agaçlarin her biri bir renk aliyor. Biri kirmizi, biri sari, biri yesil olmak üzere her agaç renk aliyor. Buranin dogasi çok farklidir. Geçen hafta Tunceli, Elazig, Bingöl’den en az 200 kisi tur düzenleyip geldiler. Doga ve hava güzel. Nefesi kesilenlerin buraya gelince nefesi açiliyor. Uyku problemi olan buraya gelir rahat uyur. Doga harikasi bir yer, oksijen bol" dedi.

Bölgede sonbaharda renk cümbüsünün yasandigini kaydeden Haydar Gül de, "Bölgemiz sonbahar aylarinda rengarenk oluyor. Köyün dogal güzelligi daha da farklilasiyor. Ben tüm ülkemizin böyle dogal güzelligi olsun istiyorum. Insanlarimiz bulundugu bölgelerde gezsinler. Son aylarda buralara ve bölgeye oldukça yogun bir ilgi var. Her renkten agaç var. Adeta tablo seklinde bir doga güzelligi var. Geçen yil ben Iskenderun Belediyesine yaklasik 250 kilogram mese palamudu götürdüm. Dogaciyim diyen arkadaslar da gelsinler yine mese palamudu toplayip Türkiye’nin yangin bölgelerine göndersinler. Orada agaçlarin yesermesini saglasinlar. Bizim dogaya böyle bir borcumuz var” diye konustu.

Kaynak: İHA