Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu, Van'da

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Van'da sivil toplum kurulusu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantida konusan Davutoglu, ülkede adalet, insan haklari ve gelir dagiliminda devrim niteliginde yenilikler yapacaklarini söyledi.

Cesaret, samimiyet, dürüstlük ilkeleriyle yola çiktiklarini anlatan Davutoglu, söyle dedi:

"Cumhurbaskanina göre Kürt sorunu yok. Kürt sorunu ne zaman biter biliyor musunuz, Türkiye'de yasayan Kürt vatandaslarimiz 'biz bu ülkenin esit, onurlu vatandaslari olarak sorunlarimizi hallettik' dedikleri zaman biter. Sorunun dogrudan muhatabini anlamadan, onunla oturup konusmadan sorun çözülmez. Kürt sorununu hiçbir sekilde milli beka sorunu haline getirmeyin. Kürtler de Aleviler de Sünniler de Türkler de Yörükler de hepsi, bu ülkenin esit vatandasi."

"Kürtçenin her yerde özgürce konusulabildigi ve bu baglamda kimsenin dili, dini, irki, adeti, geçmisi, kimligi dolayisiyla ötekilestirilmedigi bir dönem baslatacagiz." diyen Davutoglu, "Bu ayni zamanda tüm toplum kesimi için olacak. Bunu yapmak zorundayiz. Cumhuriyetimizin demokrasi ile taçlandirilmasi ancak ve ancak böyle olur" ifadesini kullandi.

Sivil toplum örgütü temsilcileri ile kanaat önderleri de ülkenin ve kentin sorunlarini dile getirdi.

Kaynak: AA