FKA'dan Dis Ticarette Uzmanlasma Egitimi

Firat Kalkinma Ajansi (FKA), faaliyet gösterdigi TRB1 Bölgesindeki Bingöl, Elâzig, Malatya ve Tunceli firmalarin ihracat hacminin artirilmasina yönelik “Dis Ticarette Uzmanlasma Egitimleri” düzenledi.

FKA'dan Dis Ticarette Uzmanlasma Egitimi
Egitimler 27-28 Eylül’de Bingöl’de, 29-30 Eylül’de Elâzig’da, 1-2 Ekim’de Malatya’da yüz yüze yapilirken 7-8 Ekim’de Tunceli’de ise online olarak gerçeklestirildi.

Yüze yakin firmanin basvuruda bulundugu Dis Ticarette Uzmanlasma Egitimleri ile Danismanlik Programi için firmalar egitime davet edilerek Bingöl, Elazig, Malatya ve Tunceli’deki Ticaret ve Sanayi Odalarinin da katkilariyla ikiser günlük egitim plani çerçevesinde TSO’larin konferans salonlarinda egitimler düzenlendi.

Egitimler kapsaminda, Dis Ticaretin Tanimi, Dis Ticarette Teslim ve Ödeme Sekilleri, Dis Ticarette Kullanilan Belgeler ve Mevzuat Uygulamalari, Ihracatta Uygulamali Hedef Pazar Belirleme Çalismasi (Trademap Kullanimi), Istihbarat, Serbest Ticaret Anlasmalari, Dâhilde Isleme Rejimi (DIR), Ihracatta Dijital Olarak Hazirlik ve Sosyal Medya Uygulamalarinin Kullanimi, E -Ihracat Uygulamalari ile B2B Sitelerinin Kullanimi, Ikili Is Görüsmeleri ve Uluslararasi Fuarlara Hazirlik Sürecinin Yönetimi, Ihracatta Devlet Desteklerinin Kullanimi Ticaret Bakanligi Destekleri için Uygulamali Basvuru Süreçleri, konularinda katilimci firmalara bilgiler verilerek ihracat yetkinliklerinin artirilmasi hedeflendi. Egitim programina iliskin açiklamalarda bulunan Firat Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yogunlu, ajans olarak faaliyet gösterdikleri Bingöl, Elazig, Malatya ve Tunceli’de her ilde iki gün süren Dis Ticarette Uzmanlasma Egitimlerini düzenlediklerini söyledi.



Yogunlu, egitim ve danismanlik programinin çok verimli geçtiginin altini çizerek, “Egitim ve danismanlik programi ile Bingöl, Elazig, Malatya ve Tunceli’de faaliyet gösteren ve hiç ihracat yapmamis firmalarin dis ticaret süreçlerine adaptasyonu saglanmasi ve hâlihazirda ihracat yapan firmalarin bu konudaki yeteneklerinin gelistirilmesini amaçliyoruz. Önümüzdeki süreçte egitim etabi tamamlanan programin birebir danismanlik safhasi baslayacak olup belirlenecek 18 firma için mevcut durum ve ihtiyaç analizi çalismalari, ihracata uygun ürün(ler) ve ihracat stratejilerinin belirlenmesi, hedef pazarlarin tespiti ve pazar analizleri yapilacak. Son asamada ise görünürlük ve tanitim faaliyetleriyle hedef pazarlardaki potansiyel müsterilerle irtibatin kurulmasi ve potansiyel alicilarla yürütülecek süreçlerde de mentorluk, uzman danismanlarca saglanmasini hedefleniyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA