Batman'da 'Hasankeyf Turizm Platformu Toplantisi' Yapildi

Vali Hulusi Sahin: 'Hasankeyf turizmin odagi haline gelecek ve yeni gelistirecegimiz projelerle ilçeyi dünyaya tanitmak için çalisacagiz'.

Batman'in tarihi Hasankeyf ilçesinde "Hasankeyf Turizm Platformu Toplantisi" düzenlendi.

Vali Hulusi Sahin, Dicle Kalkinma Ajansi (DIKA) tarafindan Hasankeyf Uygulama Oteli'nde düzenlenen "Hasankeyf Turizm Platformu Toplantisi"nda, serpilen, büyüyen ve güzellesen ülkenin turizm açisindan ciddi potansiyeli oldugunu söyledi.

Hem iç hem dis turizmde ciddi beklentilerinin oldugunu, her geçen gün bunlarin gerçeklestigini anlatan Sahin, bu tür platformlarin turizmin ilgisini dogru yöne yönlendirmesi ve geçmis dönemlerde eski Hasankeyf’te yapilan hatalarin tekrarlanmamasi anlaminda çok degerli ve kiymetli oldugunu belirtti.

Hayata geçirilen projelerin abarti olmadigini, bazi projelerin insaat halinde ve kisa zamanda hizmete girecegini bildiren Sahin, devasa bir millet bahçesi yapilacagini, onun da ilçeye büyük katki saglayacagini aktardi.

Özel sektöre ilçede otel yapmalari çagrisinda bulunan Sahin, söyle devam etti:

"Buranin mimari dokusuna uygun oteller yapsinlar. Çünkü turizm öyle ya da böyle yatak kapasitesi demektir. Eger tesisiniz yoksa turizminiz de yok demektir. Bu yüzden bizim uygulama oteli bir örnektir ve baslangiçtir. Özel sektörün de hizli bir sekilde tesislesmeye gitmesi gerekiyor ki Hasankeyf'e gelen turistlerin ihtiyaçlarini karsilayabilelim."

Batman'in artik büyüksehir olmaya yaklasmis bir sehir oldugunu ifade eden Sahin, gelecek yil ilçede su festivali yapmayi düsündüklerini aktardi.

Vali Sahin, "Hasankeyf sadece Hasankeyfliler ya da Batmanlilar için önemli degil. Hasankeyf bir dünya mirasidir. Ilçeye ne yapsak azdir. Hasankeyf turizmin odagi haline gelecek ve yeni gelistirecegimiz projelerle ilçeyi dünyaya tanitmak için çalisacagiz." ifadelerini kullandi.

Toplantiya, Hasankeyf Kaymakami Senol Öztürk, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, DIKA Genel Sekreteri Ahmet Alanli ve Il Kültür ve Turizm Müdürü Ihsan Aslanli katildi.
Kaynak: AA