Atatürk'ün Yozgat'a Gelisinin 97. Yil Dönümü

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yozgat'a gelisinin 97. yili dolayisiyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydani'ndaki tören, Atatürk Aniti'na çelenk sunulmasiyla basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan sporcular tarafindan getirilen Türk bayragi Vali Ziya Polat'a verildi.

Törende konusan Yozgat Belediye Baskani Celal Köse, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kente tesriflerinin 97. yil dönümünü kutlamanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Köse, cumhuriyetin kurulusunun hemen ardindan, memleket seyahatine çikan Atatürk'ün, Yozgat'i 1924 ve 1934 yilinda ziyaret ettigini animsatarak, "Yozgat ziyaretleri bu sehrin hafizasinda halen ayni tazeliktedir. Yozgat iskan oldugu günden beri, her daim vatan ve millet nezdinde fedakar, cefakar ve vefali bir sehir olma özelligini yüz yillardir devam ettirmistir." dedi.

Törene, Yozgat Cumhuriyet Bassavcisi Hasan Uçak, Il Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Il Jandarma Komutani Albay Halil Baser, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadag, daire müdürleri, askeri personel, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: AA