Uluslararasi Balkan Üniversitesinde Mezuniyet Heyecani

Kuzey Makedonya Basbakan Yardimcisi Bütüçi: 'Sizler, uzun vadede en karli yatirim olan egitime yatirim yaptiniz. Tecrübemden yola çikarak; egitime yatirim yapilan her çaba, okunan her kitap, her yapici tartisma, her örgün ve yaygin egitim, kendinizi insa etmeye yardimci olacaktir'

Kuzey Makedonya'nin baskenti Üsküp'teki Uluslararasi Balkan Üniversitesinde (IBU) mezuniyet töreni düzenlendi.

Kovid-19 salgini yüzünden geçen yil yapilamadigindan, bu yilki törende, hem 2019-2020 hem de 2020-2021 ögrenim yilinda mezun olan yaklasik 500 lisans ve yüksek lisans ögrencisi yer aldi.

IBU kampüsünde düzenlenen törene, Kuzey Makedonya Basbakan Yardimcisi Fatmir Bütüçi, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, merkez yönetim temsilcileri, diplomatlar, Türk ve yerel kurum ve kurulus temsilcileri, ögrenciler ve aileleri katildi.

Bütüçi, buradaki konusmasinda, mezunlarin bu basaridan dolayi gurur duymalari gerektigini belirterek, ögrencilere hitaben "Sizler, uzun vadede en karli yatirim olan egitime yatirim yaptiniz. Tecrübemden yola çikarak; egitime yatirim yapilan her çaba, okunan her kitap, her yapici tartisma, her örgün ve yaygin egitim, kendinizi insa etmeye yardimci olacaktir." diye konustu.

Büyükelçi Sekizkök de IBU'nun Kuzey Makedonya'daki insan sermayesi kalitesinin artirilmasina katki sagladigini ifade ederek, "Unutmayalim ki, sadece egitim kurumlari degil her yer dersliktir. Yasamin oldugu her yerde ders yapilir, ders alinir. Tüm birikimlerinizi degerlendirirken sagduyunuzu kullanin." dedi.

IBU Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem ise basinda bulundugu üniversitenin bölgede gelismeye devam ettigini belirterek, Sangay kriterlerine göre IBU'nun Kuzey Makedonya'da en iyi üniversite, Erasmus ve Erasmus+ baglaminda da ülkedeki birinci üniversite oldugunun altini çizdi.

IBU'nun Türkiye disinda Avrupa ve Amerika'da da tanindigina dikkati çeken Erdem, "(IBU) Vakif üniversitesi kimligiyle kar odakli degil, kaliteyi önceleyen bir üniversite. Üniversitemiz, gelecek için mükemmellik arayisinda olan bir üniversite. Evrensel degerleri esas alan yenilikçi ve modern bir üniversite." degerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, IBU Yönetim Kurulu Baskani Aydogan Ademovski, üniversite ögretim üyelerini tebrik edip ögrencilere basarilar dileyerek, mezunlarin, üniversitenin en iyi elçileri oldugunu vurguladi.

Ögrenci sartlarinin gelistirilmesi amaciyla gelecek yil bir yurt binasinin insa edilecegi bilgisini paylasan Ademovski, "Yaklasik 500 kisi kapasiteli bu yurt, tüm ögrencilerin ikinci evi olacaktir." dedi.

Tören kapsaminda, 2019/2020 ve 202/2021 egitim yilinda üstün basari gösteren ögrenciler takdirname aldi.

Kaynak: AA