Tarihi Boyabat Panayiri Basladi

Koronavirüs salgini dolayisiyla iki yildir ertelenen tarihi Boyabat Panayiri basladi.

Panayirin açilisina katilan Kaymakam Enver Yilmaz ve Boyabat Belediye Baskani Sefik Çakici, beraberindeki heyetle birlikte esnaf tezgahlarini ziyaret ederek hos geldiniz deyip, bol kazançlar diledi.

Belediye Baskani Çakici, "Bin yillik bir mazisi olan panayirimizi tekrar kurduk. Panayir bizim Boyabatlilar ve kültürümüzde büyük öneme sahip. Hem sosyal hayatimizda, ticari hayatimizda, kültürümüzde yeri olan bir gelenegimiz. Bizler de bu gelenegi yasatmaya devam ediyoruz. Tüm herkesi panayirimiza bekliyoruz." dedi.

Kaymakam Enver Yilmaz, Boyabat panayirini daha önce duydugunu ancak görevine yeni basladigi için ilk kez ziyaret etme firsati buldugunu belirterek, "Boyabat panayirinin köklü bir geçmise sahip oldugunu biliyordum. Esnaflarimizi tek tek gezdik. Türkiye'nin birçok vilayetinden gelen esnafimiz mevcut. Panayir gurbetçilerimizin buraya gelmesi için bir firsat. Insallah tüm herkes için hayirli ugurlu olur, güzel bir panayir dönemi geçiririz." diye konustu.

Ilçe Emniyet Müdürlügü tarafindan panayir alaninda polis noktasi olusturularak, vatandaslar sahte para ve telefon dolandiricilarina karsi uyarildi.

Panayir ziyaretine, Ilçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Yaylaoglu ve diger ilgililer katildi.

Kaynak: AA