Sanliurfa'da 'Erasmus Günleri' Basladi

Sanliurfa'da "Erasmus Günleri" basladi.

Il Milli Egitim Müdürlügü Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Avrupa çapinda es zamanli gerçeklestirilen "Erasmus Days" kapsaminda il genelinde Erasmus projesi kabul edilen okullarin projeleri tanitildi.

Etkinlikte konusan Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Abdulkerin Yavuz, Erasmus Plus programinin taninirligini ve bu programa yönelik projelerin görünürlügünü artirmak, potansiyel yararlanicilari Erasmus Plus'tan yararlanmaya tesvik etmek amaciyla 2018 yilindan bu yana Türkiye'de ekim ayi içerisinde etkinliklerin düzenlendigini söyledi.

Geçen yil Erasmus Günleri etkinliklerine 84 ülkeden 5 binden fazla etkinligin gerçeklestigini belirten Yavuz, söyle konustu:

"Ülkemiz de 656 etkinlikle en çok katilim saglayan ikinci ülke olmustur. Ilimizde 2020 yilindan itibaren Türkiye Ulusal Ajansi Erasmus Plus proje basvuru kabul sayilarinda çok ciddi artisla Türkiye ortalamasinin üstüne çikmistir. Dört tane Erasmus KA101, bir tane KA104 projesiyle kendi rekorunu kiran Il Milli Egitim Müdürlügümüz 2021 yilinda Okul Egitimi ve Mesleki Egitim alaninda akredite olarak büyük bir basari elde etmistir. Erasmu plus projelerinde akredite olan ilimizde 20 meslek lisemiz ve 50 okulumuz akreditasyon kapsaminda 2022 yili boyunca projelerini yürütecektir. Projelerimiz sayesinde ögretmenlerimiz ve ögrencilerimiz çesitli Avrupa ülkelerinde kurslarda egitimler görerek ilimizin akademik basarisina katki saglayacak ve ilimizin tanitimini çesitli ülkelerde yapacaklardir. Erasmus Plus projelerine katki saglayan egitim kurumu yöneticilerimizi ve ögretmenlerimizi cani gönülden kutluyorum."

Konusmalarin ardindan projesi kabul edilen okullarin stantlarini dolasan Il Milli Egitim Müdürü Fevzi Kurt da yapmis olduklari çalismalardan dolayi okullara tesekkür etti.

Etkinlik, 2 gün sürecek.

Kaynak: AA