Posaci'dan Çiftçilere Müjde

AK Parti Aydin Milletvekili ve Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Riza Posaci, tarimsal desteklerde kesilen yüzde 4 verginin kaldirilacagini ve 5 yil geriye dönük vergi iadesi ödemesi yapilacagini müjdeledi.

Posaci'dan Çiftçilere Müjde


Ekonomisinin büyük çogunlugu tarima dayali olan Aydin’da faaliyet gösteren çiftçilere müjde, AK Parti Aydin Milletvekili ve Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Riza Posaci’dan geldi. Tarimsal destek ödemeleri üzerinden kesilen yüzde 4 oranindaki verginin kaldirildigini müjdeleyen Posaci, 5 yil geriye dönük kesilen vergilerin de faizi ile iade edilecegini açikladi.



Posaci, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “TBMM Genel Kurulu’nda halen görüsmekte oldugumuz Vergi Usul Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik yapilmasina iliskin kanun teklifine dün gece ekledigimiz madde ile tarimsal destek ödemeleri üzerinden alinan %4 oranindaki gelir vergisi kaldirilmis olup daha önce alinan vergiler teklifin resmi gazetede yayimlanip yasalasmasindan sonra 5 yil geriye dönük olarak hesaplanacak faizi ile birlikte iade edilecektir. Bu degisiklikle çiftçilerimize 5 milyar TL civarinda kaynak saglanacagini degerlendiriyoruz. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA