Kahramankazan'da Okullarda Hafta Sonu Mesaisi

Ankara Kahramankazan Belediyesi, yüz yüze egitimin devam ettigi okullari hafta sonlarinda dezenfekte edip, temizliyor. Okullarda detayli dezenfekte ve temizlik çalismasi yürüten ekipler, ögrenci ve ögretmenlerin hijyenik ortamlarda ders yapmalari için yogun çaba harciyor.

Kahramankazan'da Okullarda Hafta Sonu Mesaisi
Koronavirüs salginiyla mücadele kapsaminda yürüttügü dezenfekte ve temizlik çalismalarina ilçedeki tüm noktalarda araliksiz olarak devam eden Kahramankazan Belediyesi, bu kapsamda ilçedeki okullari da unutmuyor. Belediye ekipleri ilçedeki okullarda hafta sonlarinda dezenfekte ve temizlik çalismalari yapiyor. Ekipler çalismalari dogrultusunda yüz yüze egitimin sürdügü okullari ayrintili olarak dezenfekte ediyor. Okullarda ayrica, dezenfekte çalismalarinin yani sira temizlik çalismalari da yürütülüyor. Okullarin bahçeleri, giris ve sinif kapilari, kapi kollari, koridorlar, ortak kullanim alanlari, sira ve sandalyeler, tuvaletler basta olmak üzere ayrintili bir dezenfekte ve temizlik çalismasi yapiliyor. Yapilan bu kapsamli çalismalarin ardindan siniflar ve okullar, ögrenci ve ögretmenler için hazir hale getiriliyor. Belediye ayrica, ilçedeki tüm okullara geçtigimiz günlerde 20 tonluk dezenfektan ve temizlik malzemesi destegi vermisti. Belediye bu malzeme destegini egitim ögretim yili içinde de sürdürecek. Kahramankazan Belediyesi öte yandan ilçedeki okullara eksiklik bulunan veya ihtiyaç duyulan alanlarda da destek veriyor. Bu kapsamda okullardan gelen tüm talepler karsilaniyor.

Ögrencilerimiz önceligimiz, ögrencilerimizin emrindeyiz

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, koronavirüse karsi açtiklari savasi tüm hiziyla sürdürdüklerini söyledi.

7/24 esasina göre araliksiz olarak görev basinda olduklarini ifade eden Oguz, “Ekiplerimiz fedakârliklari ve özverili çalismalariyla Kahramankazanimizi tepeden tirnaga dezenfekte ediyor. Bu kapsamda okullarimizi da sürekli olarak dezenfekte ederek, temizliyoruz. Ögrencilerimizin ve ögretmenlerimizin saglikli ve piril piril ortamlarda derslerini yapmalari en önemli önceligimiz. Ögrencilerimizin her zaman emrindeyiz. Bu konuda çok hassasiz. Okullarimizda dezenfeksiyon ve temizlik çalismalarimizi düzenli olarak sürdürmeye devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA