Iste Bursa'nin Meshur Lezzetinin Sirri

Bursa’nin meshur tatlarindan biri olan pideli köfte, lezzetiyle damak çatlatiyor. Pideli köftenin lezzetinin sirri mese kömürüyle pismesi ve kekik aromali tereyagi.

Iste Bursa'nin Meshur Lezzetinin Sirri
Istah kabartan pideli köftenin lezzetli olmasinin sirrini mese kömürü ile pismesine baglayan kömürcü esnafi Fatih Alevcan, ‘’Ben tarihî Kayhan Çarsisi’nda 1980 yilindan beri kömür satiyorum. Kayhan’in pideli köftesi meshurdur ve Bursa’ya has bir lezzettir. Senelerdir buradaki köfteci ve kebapçi esnafina mese kömürü temin ediyorum. Mese kömürü ete lezzet katar, tadini daha nefis yapar. Mese kömürünün kilosunu 6 liradan veriyorum. Günde 250 kiloya yakin kömür satiyorum. Mese kömürü birinci kalite mangal kömürüdür. Düsük uçucu özelligi sayesinde en uzun yanma süresine sahiptir. Kül miktari düsüktür. Kimyasal madde içermez, tamamen agaçtan üretilir. Bu yüzden kebapçi esnafi bizi tercih ediyor’’ dedi.

Kayhan Çarsisi’nda pideli köftecilik yapan Ersin Kalin ise, ’’Mese kömürü en kaliteli mangal kömürüdür. Agaçtan üretiliyor ve dogaldir. Bu kömürde pisen köfteler çok lezzetli oluyor. Dolayisi ile biz de yillardir bu kömürü kullaniyoruz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA