Ingiltere'de Sahte Polis Alarmi

Ingiltere’de polis kiyafetleri giyen 2 kisi polis gibi davranarak bir eve girmeye çalisti. Mülk sahibinin kimlikleri sormasi üzerine olay yerinden kaçan sahislar için polis alarma geçti.

Ingiltere'de Sahte Polis Alarmi


Ingiltere’nin baskenti Londra’da polis kiyafetleri giyen 2 kisi polis gibi davranarak bir eve girmeye çalisti. Polis üniformasi giyen sahislar, polis olduklarini iddia ederek, eve arama yapmak için geldiklerini öne sürdü. Mülk sakini, polis oldugunu iddia eden sahislardan kimliklerini göstermelerini isteyince, kimlik gösteremeyen sahislar panikleyerek evden kaçti. Mülk sakini tarafindan görüntüleri çekilen sahte polisler hakkinda sorusturma baslatildi.

Görüntülerde, mülk sahibi kadinin defalarca sahte polislere kimliklerini sordugu duyulurken, sahislarin yüzlerini saklamaya çalistigi ve hizla evden uzaklastigi görüldü.



Scotland Yard, polisin bölgede arama yaptigini ancak iki kisinin henüz bulunmadigini bildirerek, olayda herhangi bir fiziksel yaralanma bildirilmedigini ve adresten bir sey çalinmadigini açikladi.



Polis bildiri yayinladi

Metropolitan Polisi tarafindan yapilan açiklamada, Londra’nin dogusunda polis kiligindaki iki adama ait görüntülerin farkinda olundugu aktarildi. Polis memurlarinin daima kimlik göstermeleri gerektigini belirten bir bildiri yayinlayan Metropolitan Polisi, "Maalesef, dolandiricilarin hem yüz yüze hem de telefonda polis memuru kiliginda, insanlari dolandirdiklari durumlar oldu. Memurlarimizdan biri sizinle sahsen temasa geçerse size polis kartini gösterecektir. Bu onlarin kimliklerinin ve yetkilerinin kanitidir" denildi.
Kaynak: İHA