Havza'dan Kisa Kisa

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Havza Meslek Yüksekokulunda (MYO) güz dönemi egitimi 1. siniflara yönelik düzenlenen oryantasyon egitimi ile basladi.

Egitime katilan Havza MYO Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Ercan Tural, tüm ögrencilere basarilar diledi.

Üniversite döneminin, ögrencileri gerçek hayata hazirlama anlaminda önemli bir süreç oldugunu ifade eden Tural, "Biz bu süreçte her zaman sizlerin yaninda olacagiz. Okulumuzda 6 bölümde 8 farkli programda yaklasik bin 150 ögrenci ile güz dönemi egitimlerine basladik. Hepinize basarilar diliyoruz." dedi.

Havza Belediyesi Halkla Iliskiler Müdürü Zeki Kurt ise ögrencilere Havza hakkinda bilgiler vererek, "Ilçemize hos geldiniz. Havza Belediyesi olarak her zaman ögrencilerimizin ve okulumuzun yanindayiz." dedi.

Konusmalarin ardindan okul idarecileri tarafindan not sistemi, ögrenci isleri, ögrenci bilgi sistemi, ögrencilerin uymalari gereken konular ile ilgili mevzuatlar ve idari islemlerle ilgili konularda ögrenciler bilgilendirildi ve sorulari yanitlandi.

- Havza'da deprem egitimi ve tatbikat

Havza Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Türk Kizilay Havza Ilçe Koordinatörlügü ile Samsun Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) isbirligi ile 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltilmasi Günü etkinlikleri kapsaminda Havza Imam Hatip Ortaokulu ve Havza Anadolu Imam Hatip Lisesinde deprem egitimi verilerek, deprem tatbikati yapildi. Okullarda AFAD çadir kurulumu uygulamali gösterildi.

Program kapsaminda ilk olarak okulun çok amaçli salonunda ögrenci ve ögretmenlere AFAD Egitmenleri Zekayi Aydogan ve Murat Gül tarafindan dogal afetler, AFAD çalismalari, deprem, deprem aninda ve sonrasi yapilacaklar hakkinda egitim verildi. Verilen egitimin ardinda okulda deprem aninda okul tahliye tatbikati yapildi.

Egitimlere katilan Havza Milli Egitim Müdürü Ugur Saglam, ilçenin Kuzey Anadolu Fay Hatti üzerinde bulundugunu belirterek, "Birinci derecede deprem bölgesindeyiz. Geçmis yillarda Ladik'te, yakin tarihte Van ve Düzce'de yasanan depremler her an deprem yasanabileceginin birer göstergesi. Bu durumlara hazirlikli olmak adina egitimlerimiz devam ediyor." dedi.

Türk Kizilay Havza Ilçe Koordinatörü Ömer Faruk Çörekçioglu ise ögrencilere egitime ve tatbikata göstermis olduklari ilgiden dolayi tesekkür etti.

- Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir'den imalathane ziyareti

Özdemir, Inönü Mahallesi'nde kusburnu marmeladi ve seker pancari pekmezi üretimi yapan Ümmet ve Kezban Aktas çiftini imalathanelerinde ziyaret etti.

Kusburnu marmeladi ve seker pancari pekmezi üretimi hakkinda bilgi alan Özdemir her iki ürünün de saglik açisinda faydali oldugunu vurguladi.

Özdemir, kis aylarinda tüketilen her iki ürünün de dogal ve katkisiz oldugunu belirterek, "Birçok kisi bu ürünlere ragbet gösteriyor. Kusburnu marmeladi ve seker pancari pekmezi üretimini artirarak ilçe ekonomisine katki sunmasi için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz." dedi.

Ümmet Aktas ise üretimlerin geleneksel yönetmelere bagli kalinarak daha modern bir sekilde yapildigini belirterek, "Esim ile burada imalathanemizi açtik ve üretim yapmaktayiz. Yapmis oldugumuz kusburnu marmeladi ve seker pancari pekmezine yogun ilgi oluyor. Özellikle seker pancari pekmezimiz Havza'da yetisen seker pancarlari ile yapildigi için daha kaliteli." diye konustu.

Kaynak: AA