Gerçek Zenginlik Sagligimiz

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, ’1-31 Ekim Meme Kanseri Farkindalik Ayi’ etkinlikleri kapsaminda Kanser Erken Tarama Teshis Merkezi’ni ziyaret ederek, gerçek zenginligin saglik oldugunu vurguladi.

Gerçek Zenginlik Sagligimiz
Her yil ’1-31 Ekim Meme Kanseri Farkindalik Ayi’ kapsaminda farkli etkinliklere imza atan Bursa Büyüksehir Belediyesi, bu yil da vatandasi bilinçlendirmeye ve farkindalik olusturmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsaminda Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Nilüfer Saglikli Hayat Merkezi’nde yer alan KETEM’i (Kanser Erken Tarama Teshis Merkezi) ziyaret etti. Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz ve Nilüfer Ilçe Saglik Müdürü Dr. Ahmet Timur, Baskan Alinur Aktas’a vak’alar ve tesis hakkinda bilgi verdi. Kanserin çagin hastaligi olarak degerlendirildigini ifade eden Baskan Aktas, her 8 kadindan birinin ‘Meme Kanseri’ adayi oldugunu belirtti.

Erken teshisin önemini vurgulayan Baskan Aktas, “Saglik her seyin basi. Saglik olmadan elde edilen hiçbir zenginligin kiymeti yok. Dolayisiyla en büyük zenginlik saglik. Kanser çagin hastaligi olarak ifade ediliyor ve vücudumuzun herhangi bir yerinde gelisebiliyor. Dolayisiyla bu sürecin iyi teshis edilmesi ve takip edilmesi gerekiyor. Meme kanseri kadinlara has bir hastalik olsa da düsük oranda erkeklerde de görülebiliyor. Günümüzde her 8 kadindan birinin bununla alakali aday oldugunu biliyoruz. Türkiye’deki kadinlarimizda her 4 kanser vak’asinin birinin de meme kanseri vak’asi oldugunu biliyoruz. Erken teshis meme kanserinde çok ama çok önemli’ dedi.

Meme kanserine dikkat çekmek için farkli etkinlikler gerçeklestirdiklerini söyleyen Baskan Alinur Aktas, “Dünya Saglik Örgütü 2004 yilindan itibaren Ekim ayini meme kanseri ayi olarak ilan etti. Biz de Bursa Büyüksehir Belediyesi olarak Tophane Saat Kulesi, Tarihi Belediye Binasi gibi simge yapilarimizda farkindalik olusturmak adina pembe renkle isiklandiriyoruz. Bunun yaninda farkli etkinlerle de bu aya ve meme kanserine dikkat çekmek istiyoruz’ diye konustu.

Konusmalarin ardindan yakasina pembe kurdele takan Baskan Alinur Aktas, merkezde bulunan kadinlara karanfil verdi.
Kaynak: İHA